Χειροπέδες σε χήρο-μαϊμού που «τσέπωσε» 83.000 ευρώ σε δέκα χρόνια

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Επαιρνε σύνταξη χηρείας, ξαναπαντρεύτηκε αλλά συνέχισε να παίρνει τη σύνταξη, μια και δεν το δήλωσε στο ΙΚΑ. Επειδή, ασφαλώς, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση υπάρχει μόνο στην ονομασία του υπουργείου, εντοπίστηκε μετά από δέκα χρόνια.

Το κακό τέλος για τον 63χρονο χήρο-μαϊμού είναι ότι συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον Ωρωπό.

Επτά μήνες μετά τον θάνατό της συζύγου το 2004, σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει ως όφειλε στο ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει τη σύνταξη χηρείας.

Υπολογίζεται ότι το ποσό που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το ΙΚΑ, ανέρχεται στις 83.000 ευρώ.
Παράλληλα, στον λογαριασμό που πιστωνόταν η σύνταξη, βρέθηκε το ποσό των 32.249 ευρώ, η προέλευση του οποίου διερευνάται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες.

Ο 63χρονος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΛΛΗΨΗ, ΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!