Χανιά: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κοινωφελούς για 613 άνεργους

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο υλοποιήθηκε από τη «Σύμπραξη Χανίων» και μέσω του οποίου βρήκαν απασχόληση 613 άνεργοι στα Χανιά για πέντε μήνες με πλήρη ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη, αποκτώντας παράλληλα εργασιακή εμπειρία. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι επτά δήμοι των Χανίων, η Περιφερειακή ενότητα, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, το σωματείο ΑμεΑ Χανίων, το Αννουσάκειο Ιδρυμα και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Σήμερα, τα μέλη του φορέα υλοποίησης κάνοντας απολογισμό της δράσης ζήτησαν από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς της να εξετάσουν τη δυνατότητα επανάληψης αυτού του προγράμματος, αναγνωρίζοντας, όπως είπε ο πρόεδρος της «Σύμπραξης» Αντώνης Παπαδεράκης, ότι προγράμματα όπως της κοινωφελούς εργασίας δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας, αλλά αποτελούν ένα έστω και προσωρινό ανάχωμα στο δραματικό αυτό πρόβλημα». Μέσω του προγράμματος υλοποιήθηκαν στα Χανιά συνολικά 76 δράσεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ, ΠΕ ΧΑΝΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!