Χανιά: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ

Την άμεση σύγκληση όλων των δημοτικών συμβουλίων και τη λήψη απόφασης για τη μη αποστολή από τους δήμους ονομάτων εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ζητά ο σύλλογος εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Χανίων.

Η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου συζητήθηκε σήμερα σε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ και όπως αποφασίστηκε, σε αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων.

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των δήμων του νησιού λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, ενώ σε συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Χανίων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι δήμοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές πόρων και προσωπικού.

Υποστήριξε ακόμα, ότι με τις περικοπές κατά 60% των χρηματοδοτήσεων που οι δήμοι λαμβάνουν από το κεντρικό κράτος, σε συνδυασμό με τις 200 επί πλέον αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.

Ο κ. Μαλανδράκης τάχθηκε κατά της παρουσίας οικονομικών επιτρόπων στους δήμους, ενώ εμφανίστηκε αντίθετος και με τις όποιες αυξήσεις των ανταποδοτικών και άλλων τελών το 2013, καθώς αυτές θα επιβαρύνουν τους δημότες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!