Βύρωνας -Σωματείο Εργαζομένων: «Κύριε Δήμαρχε, απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματά μας»

  • Απο stergios
  • 15 Φεβρουαρίου 2020 - 09:52
  • Comments Off

«Απαιτούμε σεβασμό στα δικαιώματά μας» είναι ο τίτλος ανακοίνωσης – ανοιχτής επιστολής του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα προς τον δήμαρχο της πόλης.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση :

Κύριε Δήμαρχε

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΤΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε γιατί η δημοτική αρχή με την πολιτική της πρακτική δεν διασφαλίζει ούτε τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων.

Και δεν αναφερόμαστε στα σύνθετα και σοβαρά ζητήματα όπως είναι η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που σε ορισμένες υπηρεσίες έχει ξεπεραστεί κάθε όριο, όπως στο Κολυμβητήριο, το Κοινωνικό μαγειρείο, το Πράσινο, την Τεχνική υπηρεσία, το Κοιμητήριο όπου το πρόβλημα είναι εκρηκτικό και όχι μονό δεν αντιμετωπίζεται με μετακινήσεις αυθαίρετες εργαζομένων π. χ για να καλυφτούν οι ανάγκες του  κοινωνικού μαγειρείου, ούτε καν μπαλώνεται.

Ποιο συγκεκριμένα:

Διανύουμε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου και δεν έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα τις υπερωρίες του Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου. Την ίδια στιγμή καλούνται να εργαστούν Σαββατοκύριακα, αργίες , απογεύματα για λαϊκές αγορές.

Τα Μ.Α. Προστασίας δεν έχουν δοθεί δυο χρόνια τώρα, παρά τις επανειλειμένες δεσμεύσεις σας.

Κύριε Δήμαρχε

Είμαστε υποχρεωμένοι εάν δεν δοθούν και αυτή τη φορά άμεσα  λύσεις στα παραπάνω προβλήματα να προχωρήσουμε σε  διάφορες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ξεκινώντας  από το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου.

Όταν η αδικία τείνει να γίνει  καθεστώς  η αντίσταση των εργαζομένων είναι καθήκον.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας.

 

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                               Η Γραμματέας

Παναγιωτόπουλος Χρήστος                                Μπίκα Πελαγία

Κοιν: Γ. Γραμματέα, Αντιδημάρχους Δημοτικές Παρατάξεις, Μ. Μ. Ενημέρωσης.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!