Βρούτσης για επίδομα 800 ευρώ: Εχει καταβληθεί σε 686.000 δικαιούχους

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 686 χιλιάδες επιδόματα των 800 ευρώ ενώ αναμένονται άλλες δύο τακτικές πληρωμές στις αρχές του επόμενου μήνα.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις νέες κατηγορίες που εντάχθηκαν στους δικαιούχουυς, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται η ψήφιση της, οπότε η καταβολή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου για να καταχωρήσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ.

Τέλος, σε ό, τι αφορά το πρόγραμμα τηλεκαρτάρτισης των νέων επιστημόνων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι  ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 160 χιλιάδες επιστήμονες και μέχρι το τέλος εβδομάδας θα έχουν γίνει οι πρώτες 80.000 πληρωμές. Εξήγησε, τέλος,  ότι η επιλογή να δοθούν τα χρήματα μέσω της τηλεκατάρτισης έγινε ώστε να χρησιμοποιηθούν χρήματα του ΕΣΠΑ και να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, 800 ΕΥΡΩ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!