Βρούτσης-Ν/Σ εργασιακά: Αυξήσεις φόρων μέχρι 4,5% για δημοσίους υπαλλήλους

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά «κρύβει μέσα μειώσεις 20%-40% στις επικουρικές συντάξεις και έχει αυξήσεις φόρων 4%-4,5% σε όλους του δημόσιους υπαλλήλους», δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας ανήκει στο επικοινωνιακό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να συσκοτίσει με θολά νερά και πιρουέτες επικοινωνιακού χαρακτήρα, καθώς ούτε μία θέση εργασίας δεν θα διασφαλίσει την επόμενη μέρα», ανέφερε ο βουλευτής Κυκλάδων αναφερόμενος στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου με τίτλο «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες».

«Είχε πάρα πολύ μεγάλη άνεση χρόνου να το φέρει η κυβέρνηση έναν μήνα πριν, όταν ψηφιζόταν το τέταρτο μνημόνιο, όταν η κ. Αχτσιόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφαν τις ομαδικές απολύσεις, που ήλθαν πρώτη φορά στο Εργατικό Δίκαιο της χώρας μας», παρατήρησε ο κ. Βρούτσης, προσθέτοντας πως πρόκειται για «ένα εργασιακό νομοσχέδιο που την επόμενη της ψήφισής του δεν θα αυξήσει κανέναν μισθό, ούτε ένα ευρώ παραπάνω».

Σε ό,τι αφορά τη στάση που προτίθεται να τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση διευκρίνισε ότι θα ψηφίσει ό,τι κινείται σε θετική κατεύθυνση. «Δεν κάνουμε καταγγελτική δομική αντιπολίτευση. Οτιδήποτε κινείται στη θετική κατεύθυνση, παρότι σε μερικά πράγματα έχουμε επιφυλάξεις […] θα το ψηφίσουμε», είπε, διευκρινίζοντας πως στις διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται «τίτλοι οποίοι ακούγονται εύηχοι και έχουν ένα ενδιαφέρον, δεν έχουν, όμως, κάτι ουσιαστικό, αυτό που κάνει μία ανατροπή».
Ο κ. Βρούτσης καταλόγισε στην υπουργό Εργασίας ότι παραπλάνησε τη Βουλή πως επί υπουργίας του απολύθηκαν 200 επιθεωρητές εργασίας. «Ανασκεύασε μετά η κ. Αχτσιόγλου και είπε “καταργήσατε οργανικές θέσεις”», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας είπε πως, όταν ανέλαβε καθήκοντα, η αδήλωτη εργασία ήταν, με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στο 40,2% και τον Δεκέμβριο του 2014 είχε μειωθεί στο 13%. «Πόσο είναι σήμερα; Εκτιμώ ότι δεν έχει κουνηθεί φύλλο, θα είναι γύρω στο 13%, παρότι δεν παρουσίασαν στοιχεία – πλήρης σκοταδισμός και αδιαφάνεια», είπε.

Σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία και τις νέες θέσεις εργασίας ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε «θετικό βήμα, ότι η κ. Αχτσιόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά άρχισαν να ασχολούνται με την Εργάνη και την ΕΛΣΤΑΤ».

«Αυτό το λαϊκίστικο μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε αναφορά σε ΕΛΣΤΑΤ και Εργάνη, είχε αναφορά μόνο στην ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και λέγανε ότι η ανεργία είναι στο 38%», ανέφερε. Σημείωσε δε πως σε ό,τι αφορά την απασχόληση «η μεγάλη θετική ανατροπή έγινε από το 2012 στο 2013 και έγινε τότε γιατί ωρίμασαν οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και σήμερα συνεχίζει να αποκλιμακώνεται η ανεργία και θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται».

«Η κριτική μας είναι ότι αποκλιμακώνεται με μειωμένη ταχύτητα, αλλά και ο τρόπος που αποκλιμακώνεται είναι λάθος. Αποκλιμακώνεται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και με μειωμένους μισθούς. Όλοι οι μισθοί μειώθηκαν και είμαστε πλέον στη γενιά των 360 ευρώ σε μισθολογικό επίπεδο εργαζομένων και των 185 ευρώ σε επίπεδο συνταξιούχων», διευκρίνισε.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!