Βαρέα & ανθυγιεινά: Εντάσσονται εργαζόμενοι δήμου μετά από δέκα χρόνια (έγγραφο)

Μία χρόνια αδικία σε βάρος εργαζομένων στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας φαίνεται  ότι φτάνει στο τέλος της.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιεράπετρας παρά του ότι το 2008 είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα αιτήσεις, οι οποίες και βρέθηκαν καταχωρημένες, για την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά σύμφωνα με τον Ν.3660/2008 δεν προχώρησαν οι διαδικασίες με αποτέλεσμα  να μην έχουν ενταχθεί μέχρι και σήμερα σε καθεστως ΒΑΕ.

Το Γ.Λ.Κ. απαντώντας με απόλυτη σαφήνεια σε σχετικό ερώτημα της υπηρεσίας Ανθρώπινου Δυναμικού  του Δήμου Ιεράπετρας, αναφέρει συγκεκριμένα ότι ανεξαρτήτως εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν είχαν ενεργήσει σχετικά, οι υπάλληλοι που είχαν υποβάλει την σχετική αίτηση μέχρι την 7/8/2008 και πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν.3660/2008, μπορούν να υπαχθούν στο καθεστώς των Β.Α.Ε. αναδρομικά από την ημερομηνία διορισμού τους. Διευκρινίζοντας μάλιστα και τον τρόπο παρακράτησης της πρόσθετης ειδικής εισφοράς για το χρονικό διάστημα της αναδρομικής ένταξης των εν λόγω εργαζομένων στο καθεστώς των Β.Α.Ε.

Η επιμονή του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λασιθίου Αντρέα Φραγκούλη όσο και των δικαιούχων εργαζομένων, να μην δέχονται όλα αυτά τα χρόνια την αδικία που συντελείται σε βάρος τους και να προσπαθούν να βρουν λύση προκειμένου τελικά να μπορούν να ενταχθούν στο καθεστώς των Β.Α.Ε, έφερε αποτελέσματα και μένει πλέον οι υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν τις διαδικασίες ένταξης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΝΤΑΞΗ, ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΒΑΕ, ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!