Β.Γκιτάκος κατά δημάρχου Αγ. Βαρβάρας: Οι εργαζόμενοι δεν είναι τραμπούκοι και εκβιαστές (έγγραφο)

Τις πρακτικές του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας εναντίον των υπαλλήλων μέσα και από έγγραφα που δίνει στη δημοσιότητα καταδικάζει ο πρώην αντιπρόεδρος και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του ΣΟΜΕΔΠ Βασίλης Γκιτάκος και σε σχετική ανακοίνωση του, σημειώνει:

Όπως φαίνεται ο πανικός του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Λάμπρου Μίχου από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι μεγάλος και τον κάνει πάλι να πρωτοτυπήσει και να στραφεί αυτή τη φορά στην συνδρομή της ΠΕΔ Αττικής προκειμένου το συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων Αττικής να τον «προστατεύσει», καταδικάζοντας, όπως ισχυρίζεται στο έγγραφό του, «τις αντιδημοκρατικές και ετσιθελικές παρεμβάσεις για ανατροπή νόμιμων αποφάσεων οργάνων της αυτοδιοίκησης και οι παντοειδείς πιέσεις και εκβιαστικές πρακτικές για να υιοθετηθούν οι απόψεις των συνδικαλιστών και των μειοψηφιών».

Έτσι αντιλαμβάνεται τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και τον δημοτών που είναι στο πλευρό τους.

Ο ίδιος που στρέφεται σε συνδικαλιστικό όργανο ταυτόχρονα κατηγορεί τα συνδικαλιστικά όργανα.

Τολμά να μιλά για μειοψηφίες όταν ο ίδιος ανήκει σε ισχνή μειοψηφία δημάρχων που ασκούν έφεση σε αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους και τους απελευθερώνουν από το καθεστώς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

Προσπαθεί να παραπλανήσει την ΠΕΔ Αττικής με ψεύδη και ανακρίβειες, κρύβοντας άθλια την αλήθεια προκειμένου να αποσπάσει την «συμπάθεια» της για ένα δήμαρχο που κυνηγάει εχθρούς και «μάγισσες»

Βλέπει παντού «τραμπούκους», «νταήδες» και εκβιαστές, όταν ό ίδιος έχει κρυφτεί στο καβούκι του και δεν εμφανίζεται στο δημαρχείο. Γιατί δεν λέει πότε πήγε στο γραφείο του και του απαγόρευσαν την είσοδο οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι τους.

Υποστηρίζει ψευδώς ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις όταν παραδέχεται ότι τα κοινωνικά προγράμματα θα υλοποιούνται μόνο όσο υπάρχει χρηματοδότηση, μετά παύουν να υπάρχουν και οι ανάγκες των δημοτών και οι εργαζόμενοι που θα πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας.

Υποστηρίζει επίσης ψευδώς ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις όταν η απόφαση της ανανέωσης των συμβάσεων είναι δική του και γνωρίζουν όλοι την εκδικητική μανία που τον διακατέχει για εργαζόμενους που δεν «συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις». Με πρώτο «κρούσμα» την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στο ΚΗΦΗ, που τελικά αναγκάστηκε να τις ανανεώσει για να αποδυναμώσει το επιχείρημα των απολύσεων.

Αν θέλει ο κ. Μίχος να μιλήσουμε για οικονομική διαφορά της απόφασης του Πρωτοδικείου (που δεν ισχύει) τότε ο πρώτος που παρανομεί είναι ο ίδιος γιατί ενώ το ποσό που αναφέρει ξεπερνάει τις 60.000 ευρώ (450.000 ετησίως) και την απόφαση της έφεσης έπρεπε να την πάρει το δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα με την σχετική νομοθετική διάταξη, την απόφαση την πήρε η οικονομική επιτροπή που είναι αναρμόδια.

Γιατί αποκρύπτει από το συνδικαλιστικό του όργανο ότι αντιμετωπίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους εργαζόμενους σε άλλους ασκεί έφεση στην πρωτόδικη απόφαση και σε άλλους όχι; Μήπως γιατί οι «άλλοι» δεν ήταν υποψήφιοι με τον συνδυασμό του στις εκλογές ή δεν δήλωσαν υποταγή;

Σε αντίθεση με τον δήμαρχο εμείς όλους τους εργαζόμενους τους θεωρούμε συνάδελφούς μας και δεν δεχόμαστε διακρίσεις. Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι για ΟΛΟΥΣ!

Παρά τον πανικό, η κουτοπονηριά της παραπλάνησης δεν φεύγει, αφήνοντας δήθεν και ένα «παράθυρο» αναφέροντας στο έγγραφο του ο δήμαρχος ότι «η κατ’ αρχήν λήψη απόφασης για άσκηση έφεσης δεν σημαίνει ότι ο Δήμος τελικά θα ολοκληρώσει τη διαδικασία».

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο και από την αναφορά του προς την ΠΕΔ Αττικής ότι ο κ. Μίχος στρέφεται κατά του συνδικαλιστικού κινήματος και κατά των εργαζομένων που αντιδρούν και αντιστέκονται στις αυθαιρεσίες, στην αυταρχικότητα και την τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει. Σ’ αυτό δεν φταίει η παράκρουση ή ο πανικός του, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζει και τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές.

Για αυτούς τους δημάρχους η κυβέρνηση έχει καταθέσει νομοσχέδιο που επιχειρεί να βάλει ταφόπλακα στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες.
Άλλα είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα αφήσουμε την ζωή μας στα χέρια τους.

Αν τώρα ο κ. Μίχος μας βλέπει μόνο στον ξύπνιο του να είναι σίγουρος όπως και όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής ότι θα μας βλέπουν και στον ύπνο τους!!!

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!