Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

Τα Πανεπιστήμια και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων τη χώρας έχασαν την πρώτη δικαστική μάχη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο, με σειρά αποφάσεων της απέρριψε τις αιτήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών. που ζητούσαν να ανασταλεί η από 23.9.2013 υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και οι εργαζόμενοι τέθηκα σε διαθεσιμότητα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν κατ΄ αρχάς, ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί.

Παράλληλά, σημειώνουν οι δικαστές του ΣτΕ ότι η κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων συνάπτεται με τις μνημονιάκες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Επίσης, αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις ότι από τα έγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δεν προκύπτει ότι «συντρέχει εξαιρετικός λόγος συνιστάμενος στην αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με την κατά το Σύνταγμα και το νόμο αποστολή του, ο οποίος θα δικαιολογούσε την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργική απόφασης».

Τώρα, αναμένεται η δεύτερη δικαστική μάχη στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία θα είναι επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει τα ΑΕΙ, κ.λπ. για το ίδιο θέμα και αναμένεται να συζητηθεί στις 14 Ιανουαρίου 2014.

ΠΗΓΗ protothema.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΤΕ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!