Το κομματικοπελατειακό κράτος κατέστρεψε το Δημόσιο, λέει η ΑΔΕΔΥ

Για «υποβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους  σε απολύσεις μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων και τελικά στη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών», κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, σχολιάζοντας το στόχο της κυβέρνησης για μείωση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 150.000 εργαζόμενους μέχρι το 2015, αλλά και περιορισμό των οργανικών μονάδων κατά 30%.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «η ΑΔΕΔΥ έχει πολλές φορές επισημάνει ότι για τα προβλήματα που παρουσιάζει διαχρονικά το Δημόσιο, την κύρια ευθύνη την έχει το κομματικο-πελατειακό σύστημα. Επίσης, για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών και αδυναμιών της Δημόσιας Διοίκησης,  έχει καταθέσει θέσεις και προτάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών, οι οποίες δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει αποδεκτές».

«Στο σημερινό όμως περιβάλλον, η έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου για κεντρικά θέματα που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση σε ένα ήδη διαμορφωμένο πλαίσιο που αποσκοπεί, απλώς και μόνο στη νομιμοποίηση αποφάσεων, προώθησης μηχανισμών με τελικό και μοναδικό στόχο τις απολύσεις εργαζομένων, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ στη σημερινή διαδικασία», καταλήγει.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΔΕΔΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]