ΡΟΗ
προηγ επομ

Τις παράνομες καθαιρέσεις προϊσταμένων του ΓΝ Κιλκίς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, καταδικάζει την ενέργεια του Διοικητή  του Γενικού  Νοσοκομείου Κιλκίς  κ. Ιωάννη Ανδρίτσου, ο οποίος προεκλογικά, καθαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες, Προϊσταμένους Υπηρεσιών και Κλινικών του νοσοκομείου.

Διαβάστε αναλυτικά:

ΘΕΜΑ : «Καταγγελία κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για καθαιρέσεις Προϊσταμένων ενόψει εκλογών»

       Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 6 στις 20-09-2020 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια  του Διοικητή  του Γενικού  Νοσοκομείου Κιλκίς  κ. Ιωάννη Ανδρίτσου ο οποίος προεκλογικά, καθαίρεσε με συνοπτικές διαδικασίες, Προϊσταμένους Υπηρεσιών και Κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή   18-09-2020 και ώρα 15:30 .μ.μ.  παραμονή της εκλογικής διαδικασίας την Τρίτη 22-09-2020, για τον Εκπρόσωπο των Εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου μας, αγνοώντας την «εργασιακή ειρήνη», αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις του κ. Ανδρίτσου, με τις οποίες καθαιρούνται από τις θέσεις τους στελέχη της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης, υποβιβάζονται Προϊστάμενοι και Αναπληρωτές τους, εν μέσω πανδημίας.

    Κύριε Υπουργέ,

Είναι μία πρωτοφανή απόφαση που δεν έκανε ποτέ κανένας Διοικητής σε προηγούμενες θητείες παραμονές εκλογών και προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας.

Οι παράνομες καθαιρέσεις χαλάνε το κλίμα συνεργασίας και ενότητας στα Νοσοκομεία τώρα που είναι απαραίτητο όσο ποτέ.

Άλλωστε ο Ν.4369/2016 άρθρο 30 και ερμηνευτικές προβλέπουν ότι απαγορεύονται καθαιρέσεις Προϊσταμένων έως τις κρίσεις από Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Κύριε Υπουργέ,

Τους ισχύοντες Νόμους, η Διοίκηση οφείλει να τους σέβεται και να τους εφαρμόζει και όχι να τους καταστρατηγεί.

Ως εκ τούτου ζητάμε να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες, προεκλογικά  αποφάσεις αντικατάστασης των στελεχών του Νοσοκομείου μας, δηλώνοντας παράλληλα  ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά με όλα τα μέσα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!