Την εντατικοποίηση των δράσεων κατά της αδήλωτης εργασίας ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή στον Κατρούγκαλο

Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο έστειλε η ΓΣΕΕ για ζητώντας τη θέσπιση πλαισίου ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού, στη βάση των επιμέρους χαρακτηριστικών κάθε κλάδου τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των δράσεων του υπουργείου για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και μερικώς δηλωμένης εργασίας.

Στην επιστολή καταδεικνύεται το μέγεθος του προβλήματος της αδήλωτης εργασίας και στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται ότι «η ΓΣΕΕ προτείνει και ζητά την άμεση διαμόρφωση κανονιστικού πλαισίου για τη θέσπιση πλαισίου ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού, με εξειδίκευση στη βάση των επιμέρους χαρακτηριστικών κάθε κλάδου οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. είδος, αντικείμενο εργασιών και απαιτούμενες εργασίες κ.λπ.), αλλά και άλλων αντικειμενικών κριτηρίων (π.χ. μέγεθος-έκταση επιχείρησης, προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας κ.λπ.)».

Στην επιστολή της η ΓΣΕΕ ζητά την εντατικοποίηση των δράσεων του υπουργείου Εργασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και της μερικώς δηλωμένης εργασίας, με αφετηρία τη ανωτέρω θέσπιση πλαισίου, λαμβάνοντας υπόψη ότι ενόσω οφείλει να επιδιώκεται η αλλαγή της κοινωνικής πολιτικής στο σύνολό της, η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης δεν πρέπει μόνο να διακηρύσσεται, αλλά και να προωθείται έμπρακτα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΓΣΕΕ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!