Την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών τους ζητούν οι λιμενικοί

Εξώδικη πρόσκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας ώστε να εφαρμοσθεί άμεσα η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει τους ένστολους όλων των Σωμάτων Ασφαλείας (εν ενεργεία και απόστρατους), για τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους, απέστειλαν η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνουμε ότι, η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ομόφωνα πως οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και όλων των Σωμάτων που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012, κατ’ επιταγή του νόμου 4093/2012, είναι αντισυνταγματικές.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της εξώδικης πρόσκλησης, το ελληνικό δημόσιο καλείται να συμμορφωθεί άμεσα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επιστρέψει σε κάθε ένα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τη διαφορά των αποδοχών που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4093/2012, για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως σήμερα.

Με αφορμή το παραπάνω θέμα συνεδρίασαν σήμερα οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και αποφασίστηκε, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν σε νέες πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που αφορά την επιστροφή του μισθολογίου τους στην προηγούμενη κατάσταση και στη διασφάλιση των δικαιούμενων αναδρομικών αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται  ότι,  με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (οικ.2834080022/14.11.2012) που εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012, με τον οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την τριετία 2013-2016, έγιναν οι επίμαχες περικοπές των αποδοχών των ένστολων, εν ενεργεία και συνταξιούχων και υποχρεώθηκαν παράλληλα να επιστρέψουν τις αποδοχές που είχαν ήδη καταβληθεί σε αυτούς αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΤΕ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ, ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!