Τηλεργασία: Η «επιλογή» να διαπραγματευτείτε με τον εργοδότη σας για να συνεχίσετε από το σπίτι

Είναι γεγονός, ότι σε πολλές εταιρείες η καθημερινότητα που αρκετοί συνήθισαν αρχίζει να αλλάζει.

Ο εμβολιασμός και η άρση των περιορισμών έχουν οδηγήσει πολλούς εργοδότες να εκπέμπουν σήματα επιστροφής στο γραφείο.

Ωστόσο, η συζήτηση περί επιστροφής αρχίζει να φουντώνει και ορισμένοι εργαζόμενοι δεν επιθυμούν να γυρίσουν στο γραφείο. Μπορεί να εκτιμούν ότι το ζήτημα δεν «σηκώνει» συζήτηση, όμως, η Rebecca Jarvis επικεφαλής ανταποκρίτρια σε θέματα επιχειρήσεων, τεχνολογίας και οικονομικών του ABC υποστηρίζει ότι μπορείτε να διαπραγματευτείτε το θέμα.

Τηλεργασία: 5 συμβουλές για να διαπραγματευτείτε

«Πολλοί άνθρωποι πρόκειται να βρεθούν σε αυτήν την ενδιάμεση κατάσταση», δήλωσε η Τζάρβις στο Good Morning America, δίνοντας επτά συμβουλές για το τι πρέπει να σκεφτείτε.

Ελέγξτε την πολιτική της εταιρείας: «Η εταιρεία προσφέρει τηλεργασία; Εάν το κάνει, είστε τυχεροί. Αυτό το καθιστά πολύ πιο εύκολη συζήτηση. Εάν δεν το κάνει, πρέπει πραγματικά να προετοιμαστείτε για μια πιο περίπλοκη κατάσταση».

Αναλογιστείτε τη δουλειά σας: «Κοιτάξτε τη δουλειά σας. Ποιες είναι οι ώρες εργασίας σας; Ποιος είναι ο ρόλος σας; Πώς επικοινωνείτε με τους υπόλοιπους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή σας; Θέλετε να δημιουργήσετε ένα πλάνο που να λειτουργεί για εσάς».

Συναντηθείτε με τον προϊστάμενό σας: Η Jarvis προτείνει να ορίσετε μια συνάντηση. «Να είστε προετοιμασμένοι με το σχέδιο σας, να μιλάτε συγκεκριμένα».

Σκεφτείτε πώς η τηλεργασία θα ωφελήσει την εταιρεία: «Αυτό δεν έχει σχέση με το να πείσετε το αφεντικό σας ότι πρέπει να εργαστείτε από το σπίτι. Αυτό είναι για να πείσετε το αφεντικό σας ότι η τηλεργασία θα ωφελήσει την εταιρεία».

Να είστε προετοιμασμένοι να ακούσετε όχι και να έχετε επιλογές: «Εάν ακούσετε όχι, έχετε μερικές επιλογές. Μπορείτε να προτείνετε να το κάνετε προσωρινά. “Ας δούμε πώς πηγαίνει ένας μήνας και να δούμε αν αυτό λειτουργεί ή όχι”. Ή να χρειαστεί να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να αφήσετε τη δουλειά σας για κάτι άλλο εάν η τηλεργασία δεν είναι δυνατή για την εταιρεία σας».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΛΛΑΓΗ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΕΠΙΛΟΓΗ, ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]