Τηλεργασία: Δικαίωμα αποσύνδεσης από τον υπολογιστή μετά τη λήξη του ωραρίου

Η τηλεργασία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Δεν είναι λίγοι όσοι δουλεύουν από τα σπίτια τους. Και δεν είναι λίγοι όσοι άκουσαν, μετά τη λήξη του ωραρίου, «καλά, γιατί έκλεισες τον υπολογιστή;»

Το ζήτημα αυτό φαίνεται να αντιμετωπίζεται. ¨

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Καθημερινή», επίκειται «ρητή πρόβλεψη που θα δίνει στον εργαζόμενο το δικαίωμα αποσύνδεσής του από τον υπολογιστή μετά τη λήξη του ωραρίου του θα περιέχει η διάταξη για την τηλεργασια που θα περιλαμβάνεται τελικά στο πολυαναμενόμενο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Μάιου Καθώς n πανδημία έχει καταστήσει την τηλεργασία κομβική μορφή απασχόλησης με τη συγκεκριμένη ρύθμιση το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να παράσχει στον εργαζόμενο τη δυνατότητα αποσύνδεσης από την πιθανή 24ωρη αιχμαλωσία της οθόνης του υπολογιστή ή και του κινητού Στην πράξη η διάταξη θα απαγορεύει κάθε δυσμενή διάκριση εις βάρος τηλεργαζομένου επειδή άσκησε το δικαίωμα αποσύνδεσης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!