Τι ισχύει με την προκαταβολή μισθού σε ΙΔΑΧ

Το ισχύον καθεστώς για την προκαταβολή μισθού σε ΙΔΑΧ ξεκαθαρίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το έγγραφο του ΓΛΚ, η μισθοδοσία των υπαλλήλων ΙΔΑΧ των ΟΤΑ προκαταβάλλεται, όπως και η αντίστοιχη μισθοδοσία των μονίμων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα το ΓΛΚ:

Ερώτηση: Οι υπάλληλοι των Δήμων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου χρόνου, έχουν δικαίωμα στην προκαταβολή του μισθού τους, όπως γίνεται και με το μόνιμο προσωπικό;

Απάντηση: Επί του θέματος σχετικό είναι το υπ’ αρ. 2/8347/0022/1-2-2012 έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα: «Πληρωμή αποδοχών υπαλλήλων ιδαχ», σύμφωνα με το οποίο και τις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 13 του Ν.2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α’):

«…………….Οι αποδοχές των υπαλλήλων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ που εντάσσονται στο σύστημα πληρωμής αποδοχών του άρθρου 1 του Ν. 2303/1995 (ΦΕΚ 80/Α’) (ΔΙΑΣ) καταβάλλονται σύμφωνα με τα ισχύοντα για τους τακτικούς υπαλλήλους των ανωτέρω υπηρεσιών……………………………Επίσης, για όσους δήμους έχουν ενταχθεί στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ ή η πληρωμή των αποδοχών του προσωπικού γίνεται μέσω ΕΑΠ οι αποδοχές των ως άνω υπαλλήλων θα καταβάλλονται τις ίδιες ημερομηνίες που καταβάλλονται και των μονίμων υπαλλήλων του ίδιου Δήμου».

Σημείωση: Το ανωτέρω ισχύει για όλους τους εργαζομένους ΙΔΑΧ στο δημόσιο τομέα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΙΔΑΧ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!