Θεσσαλονίκη: Την Τρίτη η απόφαση για τις Κυριακές

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κινείται στη λογική της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης για ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Τσαμασλής, με αφορμή την επιστολή που δέχτηκε για το θέμα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και ενόψει της σχετικής σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στην έδρα της Περιφέρειας.

«Στην πλειοψηφία τους οι καταστηματάρχες ζητούν το άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές. Είναι κάτι που διεκδικούμε εδώ και χρόνια» σημείωσε ο κ. Τσαμασλής, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ίδιος πάντως παραπέμπει στην επικείμενη σύσκεψη, όπου, όπως αναφέρει, θα ακουστούν στο πλαίσιο της διαβούλευσης, όλες οι απόψεις για τον αριθμό των Κυριακών που θα ανοίγει η αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της αντιπεριφέρειας προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις 42 από τις 52 Κυριακές του χρόνου. Στη σύσκεψη της Τρίτης θα τοποθετηθούν οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες, Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, των Εμπορικών Συλλόγων, Συλλόγων Επαγγελματιών, Τουριστικών Πρακτόρων, Ξενοδόχων, Ενώσεων Επαγγελμάτων Εστίασης και της ΔΕΘ.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σύντομα, ωστόσο σε αυτήν εκτιμάται ότι καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι προθέσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΤΡΙΤΗ


Αφήστε μια απάντηση