Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήρια κατά των νέων μέτρων

Δύο συλλαλητήρια έγιναν στη Θεσσαλονίκη κατά των νέων μέτρων που θα τεθούν σε ψηφοφορία το βράδυ στη Βουλή.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) οργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργολαβικούς υπαλλήλους της καθαριότητας. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Πρωτοβουλίας Σωματείων, εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων της Αριστεράς, φοιτητές και οι εργολαβικοί υπάλληλοι οι οποίοι κατήγγειλαν ότι αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, ενώ ζήτησαν να φύγουν οι εργολάβοι από το ΑΠΘ.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στην οποία προστέθηκαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ στην πλατεία Συντριβανίου και οι δημόσιοι υπάλληλοι από τη συγκέντρωση της ΕΔΟΘ στην Καμάρα. Ολοι μαζί κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου από νωρίς άτομα με αναπηρία, με τα αναπηρικά τους καροτσάκια έκαναν διαμαρτυρία έξω από την πύλη, καταγγέλλοντας ότι με τα νέα μέτρα τους ρίχνουν στον «Καιάδα».

Μετά το υπουργείο οι εργολαβικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ επέστρεψαν στο Πανεπιστήμιο κι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιτροπή Ερευνών.

Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ. έκαναν με τα φορτηγά τους μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και η παρουσία τους έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τα συνεχή κορναρίσματα.

Στις 4μ.μ. λήγει η στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά. Οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν σήμερα και αύριο τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Για τις 5 σήμερα το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις η Πρωτοβουλία Σωματείων στην Καμάρα και η ΠΟΕ ΟΤΑ στον Λευκό Πύργο. Στις 7μ.μ. το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και την ίδια ώρα έμποροι και βιοτέχνες θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!