Θεσσαλονίκη: Ο Δήμος «απέλυσε τους συμβασιούχους» -«Κάθοδο» στο ΥΠΕΣ ετοιμάζει ο Σύλλογος

  • Απο stergios
  • 30 Ιουνίου 2018 - 09:54
  • Comments Off

Στην άμεση απόλυση των «παρατασιούχων» προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, έπειτα από τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου που έκριναν ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι παρά το γεγονός ότι παρέχουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους από το 2014 (κλείνουν 46 μήνες συνεχούς εργασίας με βάση τις παράτασεις), είναι συμβασιούχοι και, εφόσον έληξε η σύμβαση τους, πρέπει να σταματήσουν να εργάζονται.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος προαναγγέλοντας ως πρώτο βήμα του αγώνα για σταθερή και μόνιμη εργασία, κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση στο υπουργείο εσωτερικών την ερχόμενη Τρίτη 3/7.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση :

Μετά την χθεσινή «αρνητική» απόφαση στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που είχαν προσφύγει 500 συνάδελφοι μας συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο δ. Θεσσαλονίκης, για παραμονή στην εργασία τους, ο δήμος προχώρησε άμεσα στην απόλυση τους.

Σήμερα ζήτησαν εκ νέου προσωρινή διαταγή την οποία δεν κέρδισαν.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, συγκαλεσαμε έκτακτη συνέλευση στο ΕΚθ, προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα μας από εδώ και πέρα. Στη συνέλευση αποφασίσθηκε για αρχή  κάθοδος στην Αθήνα και συγκέντρωση στο υπουργείο εσωτερικών την ερχόμενη Τρίτη 3/7.

Συνάδελφοι

Τρισιμιση και πλέον χρόνια δώσαμε πολλές μάχες που είχαν ως αποτέλεσμα την παραμονή στην δουλειά, όλο αυτό το διάστημα. Από την αρχή, ο αγώνας είχε προσανατολισμό, το κύριο αίτημα ήταν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προχωρήσαμε χωρίς αυταπάτες, γνωρίζοντας ότι η μάχη είναι σκληρή, έχοντας να αντιπαλεψουμε κυβέρνηση ,ΕΕ, δημοτικές αρχές αλλά και εργοδοτικούς -κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Φτάσαμε ως εδώ. Σ αυτό τον δρόμο, το δρόμο του αγώνα, θα συνεχίσουμε συνάδελφοι και θα δώσουμε ΚΑΙ αυτήν την μάχη σαν μια γροθιά, με πείσμα και αποφασιστικότητα, με ψηλά το κεφάλι, όπως όλα αυτά τα χρόνια..

Δεν είμαστε εύκολοι αντίπαλοι το γνωρίζουν πολύ καλά ΚΑΙ η κυβέρνηση ΚΑΙ οι δημοτικές αρχές.

ΔΕ ΚΆΝΟΥΜΕ ΒΉΜΑ ΠΊΣΩ
ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΉ ΡΎΘΜΙΣΗ ΤΏΡΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΆΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΊΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!