Θεσσαλονίκη: Καταγγελία και αποχή εργαζομένων από «αυτοαξιολόγηση»

  • Απο stergios
  • 31 Μαρτίου 2018 - 10:16
  • Comments Off

Με Εγκύκλιο και απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, υποχρεώνονται όλοι οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΕΔΘ), να συμπληρώσουν καθημερινά έναν πίνακα «τήρησης απολογιστικών στοιχείων» της εργασίας τους.

Ο   Σ.Ε.Δ.Θ. καταγγέλλει τη διαδικασία αυτή, η οποία «δεν απορρέει από πουθενά στα πλαίσια των υποχρεώσεων των εργαζομένων, αλλά απορρέει, κατά την άποψή μας,  μέσα από το λεγόμενο «διευθυντικό δικαίωμα» που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του η οποία συνεχίζει ολόκληρη ως εξής:

Η συγκεκριμένη διαδικασία, όπως αναφέρεται σε έγγραφο της Γενικής Διευθύντριας, σκοπό έχει « να συμβάλει τα μέγιστα στην αυτογνωσία και αυτοβελτίωση  ( βλέπε αυτοαξιολόγηση σε καθημερινή βάση),  στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων, στη βέλτιστη και κυρίως δικαιότερη κατανομή της εργασίας στους υπαλλήλους ( επίρριψη ευθυνών στους ίδιους) ».

Είναι φανερό ότι από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας ότι θέλουν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου για την απαξίωση των Υπηρεσιών, τις ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις ελλείψεις σε μέσα και υλικά, που χρονίζουν και γίνονται αντιληπτές σε όλους πλέον.

Η Διοίκηση, για ακόμη μια φορά, με «έξυπνες» και «καινοτόμες» ιδέες εφαρμόζει την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης. Τα στοιχεία που θα μαζεύονται θα χρησιμοποιηθούν για την αντιδραστική «αξιολόγηση» και την «στοχοθεσία» εργαζομένων και Υπηρεσιών. «Αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην κατάργηση και συρρίκνωση Υπηρεσιών, με μειώσεις μισθών και σε βάθος χρόνου απολύσεις.

Βεβαίως, η Διοίκηση κωφεύει για το θέμα των κρίσεων Διευθυντών  και Προισταμένων, που είναι αίτημα του Συλλόγου μας εδώ και καιρό!

Με απόφασή  του  το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην συμμετέχουν στη  διαδικασία και στην συμπλήρωση των στοιχείων .

Ο   Σ.Ε.Δ.Θ.  ΚΗΡΥΤΤΕΙ   ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΙΝΑΚΑΣ, ΣΤΟΧΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!