Θεσσαλονίκη: Μπλακάουτ σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα όλοι οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής απόφασης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμπαρασταθεί, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στους τρεις συλληφθέντες του προπηλακισμού τού γερμανού πρόξενου, κατά τη διάρκεια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Δικάζονται στις 12 το μεσημέρι. Οι δύο είναι εργαζόμενοι στους δήμους (από δήμο Θεσ/νίκης και Ευόσμου), ο τρίτος συνδικαλιστής από το χώρο των δασκάλων.

Παράλληλα και η ΠΟΕ- ΟΤΑ αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης , από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο (26ης Οκτωβρίου-Θεσσαλονίκη).

Την ίδια ημέρα, 3ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, έχει κηρύξει η ΕΟΔΘ Ν/Τ Θεσσαλονίκης για τις δημόσιες υπηρεσίες του νομού, «ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν και να εκφράσουμε όλοι μαζί τη συμπαράσταση μας και την αντίθεση μας στην άδικη δίωξη που ασκήθηκε στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας».

ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης: Ο Μπουτάρης
π
ροσπαθεί να εξαπατήσει τους εργαζομένους

Η ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο «οποίος: Α) αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που γίνονται από τους εργαζόμενους στους δήμους δήλωσε «είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός συστήματος που πεθαίνει. Πρέπει να το σκοτώσουμε κι άλλο». Για ακόμη μία φορά συκοφαντεί τους αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που και αυτός εκπροσωπεί στηρίζοντας τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών, τα συμφέροντα της τάξης του. Δεν μπορούν να μιλούν για βία αυτοί που συμφωνούν και εφαρμόζουν το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Β) αρνείται να εφαρμόσει ακόμα και αυτή την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μη αποστολή στοιχείων στο υπουργείο για τις διαθεσιμότητες- απολύσεις. Αντί γι΄αυτό, στέλνει έγγραφο στο γραφείο προσωπικού με το οποίο επί της ουσίας λέει ότι θα εφαρμόσει τον αντεργατικό νόμο για τις απολύσεις, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ζητήματα όπως η «εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών»! Προσπαθεί να εξαπατήσει τους εργαζόμενους».

Επιπλέον, επιτίθεται εναντίον της εσωτερικής «τρόικας» υπογραμμίζοντας: «Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να εφαρμόσουν τη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των εργαζομένων δια πυρός και σιδήρου. Με ωμή καταστολή και αξιοποιώντας όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους τόσο στους δήμους όσο και στους άλλους κλάδους. Τρομάζουν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους και προσπαθούν να σταματήσουν το κίνημα που πάει να αναπτυχθεί για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής των νέων αντεργατικών μέτρων.

»Οι απολύσεις στους δήμους και στις δημόσιες υπηρεσίες είναι η πρώτη διάταξη που θέλουν να εφαρμόσουν από τον αντιλαϊκό πολυνόμο τους και σκοπό έχουν να αποψιλώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό για να ιδιωτικοποιηθούν ευκολότερα, για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θα τις αναλάβουν- σε βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και με μεγάλο κόστος για τις λαϊκές οικογένειες, όπως έχουμε δει να συμβαίνει σε όσες υπηρεσίες έχουν περάσει σε χέρια ιδιωτών πχ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, Υγεία».

ΕΔΟΘ: Στάση εργασίας στη Θεσσαλονίκη στο Δημόσιο
«ενάντια στις συλλήψεις και την τρομοκρατία»

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης σε έκτακτη συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

  • Καταδικάζει τις συλλήψεις των συναδέλφων εργαζομένων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου σχεδιαζόταν και συμφωνούνταν απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
  • Ακόμη καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της σύλληψης του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης Θανάση Αγαπητού στο χώρο του σχολείου.
  • Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως οι έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, και της αξιοπρέπειας αποτελούν πια ζητούμενο για τους εργαζόμενους στη χώρα μας και την Κυβέρνηση να σιωπά μπροστά στα φαινόμενα καταπάτησης τους .
  • Σήμερα μετά από τη δυναμική παρουσία των εργαζομένων της πόλης μας και του οργανωμένου Συνδικαλιστικού Κινήματος οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι, και ορίστηκε δικάσιμος την Δευτέρα 19-11-12 στις 12:00 π.μ.

Για όλους του παραπάνω λόγους κηρύσσουμε 3/ώρη στάση εργασίας την Δευτέρα 19-11-12 από τις 12:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν και να εκφράσουμε όλοι μαζί τη συμπαράσταση μας και την αντίθεση μας στην άδικη δίωξη που ασκήθηκε στους αγωνιζόμενους συναδέλφους μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19-11-12 ΣΤΙΣ 12:00 Π.Μ. ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!