Θεσσαλονίκη: Αποχή και σήμερα των συμβασιούχων καθαριότητας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτ. Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας την απόφαση που πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση  των συμβασιούχων,  καλεί τους συναδέλφους συμβασιούχους σε αποχή από την εργασία τόσο χθες Σάββατο 27 όσο και σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου 2017.

Σύνθημά τους: “Συνεχίζουμε να απέχουμε από την εργασία μέχρι τη δικαίωσή μας. /Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τώρα!/Τέρμα πια στην κοροϊδία!”

Την ίδια ώρα καλούν τους συναδέλφους τους σε Έκτακτη Συνέλευση, τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στις 13:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με θέμα “Εξελίξεις, κινητοποιήσεις, Οργάνωση του αγώνα”.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ  & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης  καταθέτει δε, ψήφισμα  προς όλα τα Δημοτικά Συμβούλια  των Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης:

Η φημολογούμενη  απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέση με τους συμβασιούχους   οδηγεί στην απόλυση  1500 εργαζόμενους στους Δήμους του Νομού μας.  Έχει τεράστιες  ευθύνες   η κυβέρνηση,  που ενώ διαλαλούσε  ότι η νομοθετική ρύθμιση,  που παρέτεινε τις συμβάσεις,  θα έλυνε  το πρόβλημα,  στην ουσία το μεγιστοποίησε.  Χωρίς τους συμβασιούχους ανοίγει διάπλατα ο δρόμος  για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των  υπηρεσιών.  Παράλληλα η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ  στοιχίζεται  πίσω  από  την  απόφαση  του  Ελεγκτικού Συνεδρίου,  γνωρίζοντας  τις συνέπειες  που θα υπάρξουν.  Ακολουθούν με συνέπεια τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  που στην ουσία επιτάσσει  ελαστικές σχέσεις εργασίας  με συνθήκες γαλέρας.

Απαιτούμε:

  1. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους  και  προϋποθέσεις,  με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  2. Καμία απόλυση συμβασιούχου
  3. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις υπηρεσίες των Δήμων
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΠΟΧΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!