Θεσ/νίκη: Πρόταση γερμανού πρόξενου για επίσκεψη εργαζομένων σε Γερμανία

Η προοπτική επίσκεψης μιας αντιπροσωπείας εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης στη Γερμανία, προκειμένου να ενημερωθούν πάνω σε εργασιακά και αναπτυξιακά ζητήματα που απασχόλησαν τη γερμανική κοινωνία, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Wolfgang Hoelscher – Obermaier, με τον αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη., την περασμένη Παρασκευή.

Στη συνάντηση μετείχαν, στο πλαίσιο της συνεργασίας που συμφωνήθηκε με το Ίδρυμα Heinrich Böll, οι εκπρόσωποί του από το Βερολίνο και τη Θεσσαλονίκη  Sergei Lagodinski και Όλγα Δρόσου, αντίστοιχα. Το Ίδρυμα Heinrich Boell είναι οργανισμός πολιτικού προβληματισμού, με διεθνές δίκτυο εθελοντών και εμπειρογνωμόνων, που προάγει θέματα οικολογίας, αειφορίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας, και σχετίζεται πολιτικά με το Κόμμα των Πρασίνων στη Γερμανία.

Κατά τη συνάντηση, ο γερμανός πρόξενος εξέφρασε τη διαρκή επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης, για την υποστήριξη της σοβαρής προσπάθειας που καταβάλει η Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη και την κατανόησή του για τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που επιφέρει η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στους εργαζομένους, και ειδικότερα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά τους, ο αντιδήμαρχος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν το γερμανό Πρόξενο και τους εκπροσώπους του Ιδρύματος Heinrich Böll, σχετικά με την προγραμματιζόμενη ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, η οποία φέρει το ειδικό βάρος της ιστορικής μνήμης για την πόλη και αποτελεί ένα έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για τη δημοτική αρχή.

Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Heinrich Böll εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την προβολή του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, ο οποίος πρόκειται να δημοσιοποιηθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης εντός του επετειακού έτους 2012. Στο πλαίσιο αυτό προσέφεραν τη συνεργασία τους σε περίπτωση σύστασης συμβουλευτικής επιτροπής με μέλη-εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, που θα έχει ως στόχο την επιτυχή διεξαγωγή του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, αλλά και την προσέλκυση κονδυλίων για τη χρηματοδότηση του έργου στη συνέχεια.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!