Θ. Πελεγρίνης: «Μαθήματα υπό αστυνομική επιτήρηση δεν θα γίνουν»

Ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας στο STAR στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου μετέφερε την ρητή απόφαση της Συγκλήτου να μη πραγματοποιηθούν μαθήματα υπό την επιτήρηση αστυνομικών δυνάμεων.

Ο κ. Πελεγρίνης κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση με τα κλειστά πανεπιστήμια τον οποίον, όπως είπε, θεωρεί αποκλειστικό υπεύθυνο για τις κινητοποιήσεις και τόνισε πως το εξάμηνο
δεν έχει ακόμα χαθεί.

«Προσπαθούμε να μη χαθεί το εξάμηνο. Υπάρχει ακόμα χρόνος», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού σε περίπτωση που «δε μπορεί να δώσει λύση ο υπουργός», όπως είπε χαρακτηριστικά, και κάλεσε τον κ. Αρβανιτόπουλο να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αναδιάρθρωση στα ΑΕΙ είναι μνημονιακή δέσμευση.

Κλείνοντας, εξέφρασε την αγωνία του για την απώλεια του εξαμήνου σημειώνοντας ωστόσο ότι εξίσου σημαντική είναι και η επιβίωση του πανεπιστημίου ενώ ζήτησε την προσωρινή αναστολή του μέτρου της κινητικότητας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΚΠΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!