Τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης και στην Άρτα

Δεκαπλάσιος των διαθέσιμων θέσεων για πεντάμηνη απασχόληση σε Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες ήταν ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν σε όλη την Ελλάδα, αφού η ανεργία έχει πιάσει- και σε επίπεδο νομού -κυριολεκτικά… ταβάνι!

Το όλο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης για μακροχρόνια ανέργους υλοποιείται μέσω του ΟΑΕΔ και η διαδικασία αιτήσεων για τις 10.000 θέσεις συνολικά οδήγησε στην υποβολή 160.000 αιτήσεων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ηχώ της Άρτας«, ειδικότερα για το νομό, δεν υπάρχει απόλυτη καταγραφή του αριθμού των αιτήσεων που κατατέθηκαν για την πεντάμηνη απασχόληση σε συνολικά 145 θέσεις στους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα, κι αυτό διότι η διαδικασία υποβολής έγινε ηλεκτρονικά στο ίδιο ηλεκτρονικό κέντρο του ΟΑΕΔ κεντρικά. Ωστόσο κι επειδή την διαδικασία υποστήριξαν τα ΚΕΠ όσο όμως και ο τοπικός ΟΑΕΔ ως προς την συγκέντρωση και υποβολή των δικαιολογητικών, η εκτίμηση είναι ότι ο συνολικός αριθμός από την Άρτα ήταν τουλάχιστον δεκαπλάσιος του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων. Για το λόγο αυτό οι ερωτήσεις από μέρους των ενδιαφερομένων είναι ήδη πολλές, καθώς όλοι αναζητούν ενημέρωση για το στάδιο της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθυντής του τοπικού ΟΑΕΔ, Βασίλης Κοκοβές, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ηλεκτρονικά έχει ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου και μετά την αυτόματη μοριοδότησης που έγινε σε κεντρικό επίπεδο, έγινε μια ανάρτηση προσωρινών αποτελεσμάτων. Εκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να εξετάσει αν και κατά πόσο έχουν προσμετρηθεί όλα τα μόρια του από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και αν όχι μπορούσε να καταθέσει ένσταση, όπως και έγινε.

Η διαδικασία των ενστάσεων σύμφωνα με τον κ. Κοκοβέ, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα και ως εκ τούτου αναμένεται πλέον η νέα αξιολόγηση των δεδομένων και η ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις 145 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης που αφορούν στο νομό, έχουν κατατεθεί περί τις 100 ενστάσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Όσο για τις 145 αυτές θέσεις, η κατανομή σε επίπεδο νομού έχει ως εξής: 36 αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, 67 το Δήμο Αρταίων, και οι υπόλοιπες 44 τους άλλους τρεις ΟΤΑ, ήτοι: 9 θέσεις στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, 9 στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και 24 στο Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή όλοι όσοι έχουν καταθέσεις αιτήσεις στο εν λόγο πρόγραμμα και φυσικά οι χιλιάδες που θα μείνουν εκτός έχουν το βλέμμα στραμμένο στο αμέσως επόμενο πρόγραμμα που αναμένεται να ανακοινωθεί και για τον επιπλέον λόγο ότι θα αφορά σχεδόν σε τριπλάσιο αριθμό θέσεων, δηλαδή σε 28.000 θέσεις, ήτοι κατά 18.000 περισσότερες θέσεις από αυτό που ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Κοκοβέ, τα οριστικά αποτελέσματα για το τρέχον πρόγραμμα (145 θέσεων) θα αναρτηθούν μετά τον έλεγχο των ενστάσεων και αναμένονται μέσα στο μήνα. Μετά την ανάρτησή τους, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση στις θέσεις εργασίας με την υπογραφή πεντάμηνων συμβάσεων.

Πηγή: ixotisartas.gr

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΔ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΕ ΑΡΤΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!