Τα μυστικά για γρήγορη σύνταξη στα 60

Πλήρη σύνταξη σε ηλικίες ως 60 ετών με αναγνώριση ασφάλισης προλαβαίνουν να κλειδώσουν περίπου 1 εκατ. παλαιοί ασφαλισμένοι μέσα το 2015, κατοχυρώνοντας ή θεμελιώνοντας την έξοδο τουλάχιστον κατά 7 χρόνια πριν από το 67ο έτος της ηλικίας. Όσοι είναι ήδη 60 ετών μπορούν να συμπληρώσουν φέτος τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης με πλασματικά έτη και να βγουν πιο γρήγορα στη σύνταξη χωρίς να επηρεαστούν από οποιαδήποτε μεταβολή των συνταξιοδοτικών προϋποθέσεων με τις σαρωτικές αλλαγές που προετοιμάζονται στο ασφαλιστικό σύστημα.

Η βασική προϋπόθεση για την αναγνώριση πλασματικών ετών όλων των ασφαλισμένων είναι να έχουν συμπληρώσει 12 έτη ασφάλισης από το 2011 και μετά καθώς μπορούν να συμπληρώσουν 4 έως 5 έτη από πλασματικούς χρόνους ασφάλισης.

Πρόκειται όμως για ασφαλισμένους που θέλουν να συμπληρώσουν συντάξιμο χρόνο για το 2010, ώστε έτσι να κατοχυρώσουν ή ν θεμελιώσουν την έξοδο με ακόμη πιο ευνοϊκά όρια ηλικίας, τα πλασματικά έτη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν περιορίζονται μόνο σε χρόνο στρατιωτικής θητείας και ανεργίας ή ασθένειας μέσα στην τελευταία 10ετία.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!