ΣΥΠΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για καθυστέρηση χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στις 8.30 π.μ έξω από το κτήριο Συγγρού 15, διοργανώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση στη χορήγηση Ανθυγιεινού Επιδόματος και τα προβλήματα μετεγκατάστασης των υπαλλήλων στο νότιο Τομέα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΠΑ, αναφέρει:

«Η υπομονή και η ανοχή μας έχουν τελειώσει.

Από τον μήνα Αύγουστο με διάφορα προσχήματα σε πολλούς εργαζόμενους δεν έχει χορηγηθεί ακόμα το ανθυγιεινό επίδομα, ούτε τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας.
Αποτελεί εμπαιγμό η προβολή διαφόρων ψευτοεπιχειρημάτων από αρκετούς υπηρεσιακούς παράγοντες για να μην χορηγήσουν το προβλεπόμενο από το άρθρο 98 του ν. 4483/2017 ανθυγιεινό επίδομα.

Ξεπερνάει κάθε λογική οι ίδιοι, που αναθέτουν τα όποια άλλα καθήκοντα στους συναδέλφους, προκειμένου να λειτουργούν οι υπηρεσίες ή που δεν αξιοποιούν το υπάρχον επιστημονικό δυναμικό, να αξιοποιούν αυτήν την κατάσταση για να μην χορηγηθεί το προβλεπόμενο ανθυγιεινό επίδομα.

Η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να επιλυθεί αμέσως το ζήτημα, για όλους τους εργαζόμενους που υπάγονται στις ειδικότητες ή που παρέχουν τις εργασίες που περιλαμβάνονται στις κατηγορίες της παραγράφου 2 του άρθρου 98.

Συνεχίζεται η απαράδεκτη απαξίωση που δείχνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ν.Τ. προς τους εργαζόμενους, με την άρνησή του να απαντήσει στα επανειλημμένα έγγραφα του Συλλόγου αναφορικά την μεταστέγαση των υπηρεσιών του Νότιου Τομέα στο κτήριο των πρώην Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου, να χορηγήσει όλα τα αιτούμενα στοιχεία και να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταστέγασης, όσο δεν επιλύονται τα προβλήματα, που υπάρχουν.
Πραγματοποιούμε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ

13 ΜΑΡΤΗ 2018, στις 8.30 πμ έξω από το κτήριο Συγγρού 15.

Απαιτούμε:

Να χορηγηθεί η απαιτούμενη μηνιαία βεβαίωση, από τον Αύγουστο 2017 και εντεύθεν σε όλους τους συναδέλφους (ανεξάρτητα από σχέση εργασίας) που υπάγονται στις ειδικότητες ή παρέχουν τις εργασίες που περιλαμβάνονται στις κατηγορίες της παραγράφου 2 του άρθρου 98 του ν.4483/2017, και δεν τους έχει χορηγηθεί (επισκέπτριες υγείας, νοσηλεύτριες, επόπτες δημόσιας υγείας, καθαρίστριες κλπ).

Να χορηγηθούν όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας και να ληφθούν όλα τα Μέτρα προληπτικής Ιατρικής στους δικαιούχους συναδέλφους.

Να σταματήσει κάθε διαδικασία μεταστέγασης των υπηρεσιών του Νότιου Τομέα, όσο δεν χορηγούνται τα απαραίτητα στοιχεία και όσο δεν επιλύονται τα προβλήματα, που υπάρχουν στο κτήριο των πρώην Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στην παραλία Καλλιθέας – Μοσχάτου».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΠΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]