ΣΥΠΑ σε Πατούλη: «Να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας»

Να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών σε όλα τα κτήρια της περιφέρειας Αττικής ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων. Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη,»Εδώ και χρόνια όλες οι Περιφερειακές Αρχές αντιμετωπίζουν το ζήτημα της καθαριότητας των χώρων εργασίας ως «πρόσκαιρη» κι όχι ως μόνιμη ανάγκη, αποδέχονται την «απαγόρευση» των προσλήψεων και τη μείωση του «μισθολογικού» κόστους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται απαράδεκτη.».

Παράλληλα ο ΣΥΠΑ θα πραγματοποιήσει  Τακτική Γενική Συνέλευση στις 30/10 για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Παρότι οι Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών είναι υπηρεσίες με εκατοντάδες πολίτες να συναλλάσσονται καθημερινά, η καθαριότητα παραμένει ζητούμενο.

Κάθε τρεις και λίγο, που οι συμβάσεις των συναδέλφων ΙΔΟΧ ή των συνεργείων καθαρισμού, λήγουν τα προβλήματα επαναλαμβάνονται.

Εδώ και χρόνια όλες οι Περιφερειακές Αρχές αντιμετωπίζουν το ζήτημα της καθαριότητας των χώρων εργασίας ως «πρόσκαιρη» κι όχι ως μόνιμη ανάγκη, αποδέχονται την «απαγόρευση» των προσλήψεων και τη μείωση του «μισθολογικού» κόστους, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται απαράδεκτη.

Για άλλη μια φορά ρωτάμε: Οι παραπάνω εικόνες δείχνουν συνθήκες, που μπορούν να εργάζονται εργαζόμενοι, να εξυπηρετούνται πολίτες; Κι ας μην δείξουμε τους χώρους υγιεινής…

Οι συνάδελφοι δεν ανέχονται άλλο αυτή την κατάσταση.

Ζητάμε άμεσα να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών σε όλα τα κτήρια, που υπάρχουν σχετικά προβλήματα, με μόνιμο προσωπικό, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δοθεί μόνιμη λύση.

Συμμετοχή συναδέλφων στην Τακτική Γενική Συνέλευση

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η χορήγηση άδειας για συμμετοχή στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 30 Οκτώβρη 2019, είναι υποχρεωτική και αρκεί οι συνάδελφοι να γνωστοποιήσουν από την προηγούμενη μέρα την πρόθεσή τους για συμμετοχή στη συνέλευση με συμπλήρωση του παρουσιολόγιου.

Οποιαδήποτε άλλη διαδικασία που μνημονεύει την κατάθεση σχετικής αίτησης του υπαλλήλου, είναι καταγγελτέα, γιατί κατάθεση αίτησης σημαίνει και παροχή έγκρισης που δεν προβλέπεται από τη Συλλογική Σύμβαση.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!