ΣΥΠΑ: Να εκδοθούν όλες οι αποφάσεις ορισμού αναπληρωτών προϊσταμένων που εκκρεμούν

Εργαζόμενοι Περιφέρειας Αττικής: Από λίστες υπουργών & "κολλητών" οι προσλήψεις Πατούλη

Nα εκδώσει Πράξεις τοποθέτησης υπαλλήλων σε θέσεις αναπληρωτών προϊσταμένων,και να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης (Γενικών Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων) ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής από την περιφερειακή αρχή.

«Η ευθύνη των Περιφερειακών Αρχών και των κυβερνήσεων είναι διπλή. Και γιατί για δώδεκα και πλέον χρόνια δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης στις Περιφέρειες και γιατί ως μόνιμο στοιχείο της πολιτικής τους έχουν τις διακρίσεις και την ημετεροκρατία.», τονίζει χαρακτηριστικά ο ΣΥΠΑ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα:

Με διαφορετικά «μέτρα και σταθμά» αντιμετωπίζονται  συνάδελφοι, που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Η κάθε Περιφερειακή Αρχή (σημερινή και προηγούμενη) για όσους επιθυμεί εκδίδει αποφάσεις αναπλήρωσης, για περιπτώσεις που ο προϊστάμενος απουσιάζει ή κωλύεται και στους υπόλοιπους τους φορτώνει μόνο με ευθύνες.

Η ευθύνη των Περιφερειακών Αρχών και των κυβερνήσεων είναι διπλή. Και γιατί για δώδεκα και πλέον χρόνια δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης σε θέσεις ευθύνης στις Περιφέρειες και γιατί ως μόνιμο στοιχείο της πολιτικής τους έχουν τις διακρίσεις και την ημετεροκρατία.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όλο το νομοθετικό πλαίσιο επιλογής προϊσταμένων είναι ραμμένο και κομμένο στα μέτρα τους με την μοριοδότηση των αναθέσεων, την συνέντευξη κλπ, για να εξασφαλίζουν στις περισσότερες θέσεις όσους αυτοί κρίνουν…

Με αυτές τις επιλογές η Περιφερειακή Αρχή Αττικής δεν έχει εκδώσει τις διοικητικές πράξεις τοποθέτησης είκοσι δύο συναδέλφων, που ασκούν εν τοις πράγμασι καθήκοντα ευθύνης σε θέσεις προϊσταμένων που παραμένουν κενές ή αναπληρώνουν προϊσταμένους που απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν το επίδομα «θέσης». Προφανώς εντάσσεται κι αυτό το ζήτημα στην προσπάθεια στησίματος εργοδοτικού μηχανισμού…

Σημειώνουμε ότι με την Πράξη 22-14/04/2020 του Ι’ Τμήματος (σε συμβούλιο) του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίφθηκε η αίτηση της Περιφέρειας Αττικής και κρίθηκε ότι σε περιπτώσεις αναπλήρωσης προϊσταμένων οργανικών μονάδων και της εν τοις πράγμασι άσκησης καθηκόντων ευθύνης, το επίδομα θέσης ευθύνης καταβάλλεται νομίμως στον υπάλληλο που ασκεί τα καθήκοντα, εφόσον έχει τα νόμιμα προς τούτο προσόντα και έχει προηγουμένως οριστεί ως αναπληρωτής προϊσταμένου με πράξη του αρμοδίου κατά περίπτωση οργάνου, ακόμη και στην περίπτωση της εν τοις πράγμασι άσκησης καθηκόντων προϊσταμένων (αυτοδίκαιη αναπλήρωση).

Μετά την παραπάνω Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί μονόδρομο για την Περιφερειακή Αρχή τόσο να εκδώσει Πράξεις τοποθέτησης των συγκεκριμένων υπαλλήλων σε θέσεις αναπληρωτών προϊσταμένων, όσο και να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης (Γενικών Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων).

Ζητάμε να μπει τέλος στην αυθαιρεσία, τις σκοπιμότητες και τις διακρίσεις.

Να βγουν οι σχετικές αποφάσεις και να ρυθμιστεί η αναδρομική χορήγηση του επιδόματος ευθύνης  για τους συναδέλφους που εκτελούν εν τοις πράγμασι καθήκοντα σε θέσεις ευθύνης.

Π.Α.

  1. Περιφέρεια Αττικήςν

   α. Γραφείο Περιφερειάρχη

   β. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

    α. Γραφείο Υπουργού

    β. Δ/νση προσωπικού Τ.Α.

  1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΠΑ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ, ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]