ΣΥΠΑ: Να εκδοθούν αποφάσεις για υπερωριακή απασχόληση στις Διευθύνσεις υγείας και κοινωνικής μέριμνας

Να εκδοθούν αποφάσεις για την υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων στις Διευθύνσεις υγείας και κοινωνικής μέριμνας, ζητά με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και σημειώνει:

Δεδομένων των εξελίξεων της πανδημίας covid-19, οι υπάλληλοι των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και των Δ/νσεων Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ανάγκη εργασίας πέραν του καθιερωμένου ωραρίου, προκειμένου να φέρουν σε πέρας αρμοδιότητες που σχετίζονται με γνωμοδοτήσεις για κλείσιμο σχολείων, με προσωρινή αναστολή λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών λόγω covid–19, με ελέγχους σε ΜΦΗ κλπ. Θα έπρεπε λοιπόν να έχουν ήδη προχωρήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες έκδοσης των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων καθιέρωσης αποζημίωσης εργασίας καθ’ υπέρβαση του υποχρεωτικού ωραρίου για τις νυκτερινές, Κυριακές και εξαιρέσιμες ώρες, για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες καθώς και η αποστολή αυτών για δημοσίευση αυτών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ζητάμε:

1. Να εκδοθούν άμεσα και με αναδρομική ισχύ οι Αποφάσεις Περιφερειάρχη και οι Αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και να επιταχυνθούν οι δημοσιεύσεις τους σε ΦΕΚ για τους εργαζόμενους όλων των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας (Δ/νση Δημόσιας Υγείας, Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Δ/νσεις Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων).

2. Να απλοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες εγκρίσεων για όλες τις υπηρεσίες των Περιφερειών (να μην απαιτείται έγκριση των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων κλπ).

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΠΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!