ΣΥΠΑ κατά Θεοδωρικάκου για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου, εξαπολύει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες εργαζομένων της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΠΑ σημειώνει:

Την απαράδεκτη απάντηση ότι «δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών, τα διαλαμβανόμενα στην Ερώτηση» των βουλευτών του ΚΚΕ Συντυχάκη Μανώλη, Κατσώτη Χρήστου και Μανωλάκου Διαμάντω (ΕΔΩ), αναφορικά με την χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους Επόπτες Δημόσιας Υγείας των Περιφερειών, έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκος με το υπ’ αριθμ. ΤΚΕ/Φ.2/9537/29-4-2020 έγγραφό του (ΕΔΩ).

Κάνει πως δεν γνωρίζει τι δουλειά κάνουν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας, όπως και μια σειρά εργαζόμενοι των Περιφερειών άλλων κλάδων και ειδικοτήτων (πχ κτηνίατροι, εργαζόμενοι στα ΚΤΕΟ κλπ).

Καμιά πρόταση για ρύθμιση του ανθυγιεινού επιδόματος. Καμία δέσμευση. Ούτε καν ότι θα τεθούν τα ζητήματα στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών!!!

Δίνει απαντήσεις για να «βγει από την υποχρέωση», διαστρεβλώνοντας μάλιστα την πραγματικότητα, αφού στο έγγραφό του αναφερόμενος στο θέμα της ερώτησης αντί για χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας γράφει «κατάργηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας»!!!

Κύριε Υπουργέ

Πάρτε πίσω την απαράδεκτη απάντηση και προχωρείστε στην νομοθετική ρύθμιση χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους των Περιφερειών, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους.

Αυτό απαιτούν οι εργαζόμενοι. Αυτό απαιτείται από την πραγματικές συνθήκες και τις ίδιες τις εξελίξεις.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΠΑ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]