ΣΥΠΑ: Απλήρωτοι πάνω από 7 μήνες οι κτηνίατροι ΙΔΟΧ των περιφερειών

Με απόφαση κατανομής προσωπικού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (4492/50467/9-5-2017) έχουν τοποθετηθεί στις Περιφέρειες της χώρας 21 κτηνίατροι, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για ένα έτος για την «κάλυψη» των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα οι προσλήψεις αυτές έγιναν προκειμένου να υλοποιηθεί πρόγραμμα επιτήρησης και λήψης μέτρων για τα εξωτικά νοσήματα (Οζώδης δερματίτιδα, Ευλογιά προβάτου, Αφθώδης πυρετός, Πανώλη μικρών μηρυκαστικών), που τα τελευταία χρόνια ενδημούν στη χώρα μας. Να σημειώσουμε επίσης ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και λόγω κρουσμάτων πανώλης στις γειτονικές μας χώρες…

Σύμφωνα με το Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, από τη μέρα πρόσληψης τους (τέλη 2017 με αρχές 2018) έως και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι!

Ταυτόχρονα οι περισσότεροι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν δικά τους αυτοκίνητα και να πληρώνουν βενζίνη και φθορές από την τσέπη τους (!) για τις συνεχείς μετακινήσεις τους για το πρόγραμμα, λόγω έλλειψης στις Υπηρεσίες των Περιφερειών οχημάτων, οδηγών, καυσίμων κλπ.

Ο ΣΥΠΑ αναφέρει: «Απαιτούμε άμεσα να βρεθεί λύση ώστε να αποπληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους και να υπάρξει πλέον τακτική μηνιαία πληρωμή τους.

Καλούμε τις Περιφερειακές Αρχές να δώσουν λύση για τη μετακίνηση των συναδέλφων για το πρόγραμμα, αποκλειστικά με υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Η τραγική υποστελέχωση και η απαξίωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών και η κάλυψη πάγιων αναγκών με ελαστικές μορφές εργασίας, με εντολές της Ε.Ε και ευθύνη της κυβέρνησης, έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για τη ζωή των εργαζόμενων αλλά και για την εγχώρια κτηνοτροφία και τη δημόσια υγεία»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΠΑ, ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!