ΣΥΠΑ: Ανανέωση συμβάσεων στην Περιφέρεια Αττικής

Να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν στην Περιφέρεια Αττικής, ζητά με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και σημειώνει: 

Ενώ οι πρώτες 4μηνες συμβάσεις που έγιναν για την πρόσληψη εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από την Περιφέρεια Αττικής, για την κάλυψη κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών, λόγω εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, φτάνουν στο τέλος τους, δεν έχουν προχωρήσει ακόμα οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την ανανέωσή τους.

Η αναγκαιότητα είναι προφανής σε όλους.

Στην Περιφέρεια Αττικής η υποστελέχωση παραμένει μεγάλη. Το 40% των οργανικών θέσεων παραμένουν κενές. Ο κορονοϊός «καλπάζει»…

Και να σημειωθεί ότι οι πρώτες 4μηνες συμβάσεις που λήγουν μέσα στον Αύγουστο αφορούν ειδικότητες απολυμαντών, οδηγών και γενικά άκρως απαραίτητου προσωπικού.

Δεν χωράει καμιά καθυστέρηση!!! Η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεν αφήνει περιθώριο για να συνεχίζονται απολύσεις, η μισοδουλειά και η ανακύκλωση  ανεργίας- εργασίας.

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο ζήτημα την ανανέωση των συμβάσεών τους, δεδομένου εκτός των άλλων καλύπτουν βασικές ανάγκες στις υπηρεσίες και η εμπειρία, που αποκτήσανε είναι πολύτιμη.

Δυναμώνουμε την διεκδίκηση για σταθερή δουλειά, για σταμάτημα της ομηρίας, για επίλυση ζητημάτων που αφορούν την πλήρη αναγνώριση της εργασίας και της προϋπηρεσίας τους, για μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, για ίσα δικαιώματα.

Να προχωρήσουν τώρα οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την ανανέωση όλων των συμβάσεων.

Π.Α.

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

    α. Γραφείο Υπουργού

    β. Δ/νση προσωπικού Τ.Α.

  1. Περιφέρεια Αττικής

   α. Γραφείο Περιφερειάρχη

   β. Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού

  1. ΕΝΠΕ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!