Συνδικάτο ΟΤΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας για θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα»

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αττικής, αντιδρώντας άμεσα στο νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε στον κλάδο, όταν όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «ένας 46χρονος εργαζόμενος στη καθαριότητα του Δήμου Ωρωπού έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της Πέμπτης πέφτοντας από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου».

Σε συνάντηση που είχε με τον Κων. Αγραπιδά, γενικό διευθυντή, εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, το Συνδικάτο κατήγγειλε το νέο θανατηφόρο, απαίτησε να γίνονται έλεγχοι στους χώρους δουλειάς για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας -σημειώνοντας ότι σχεδόν καμιά δημοτική αρχή δεν τα δίνει ενώ είναι υποχρεωμένη- και ανέδειξε το ζήτημα της παλαιότητας και της συντήρησης των οχημάτων, τονίζοντας ότι οι παράγοντας αυτές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου αρκέστηκε να συστήσει την υποβολή αιτήματος προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για τη διενέργεια ελέγχων στους δήμους που δεν τηρούνται τα μέτρα και σχετικού εγγράφου προς το υπουργείο Εσωτερικών «κάνοντας μπαλάκι του πινγκ – πονγκ» τις ευθύνες, μεταξύ υπουργείων.

Κάθε μέρα, σημειώνει από την πλευρά του το Συνδικάτο, «έχουμε και ένα εργατικό «ατύχημα», το αποτέλεσμα είναι μόνο τα τελευταία 5 χρόνια να έχουμε 60 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί (…). Τα εργατικά «ατυχήματα» είναι εργοδοτικά εγκλήματα και έχουν ενόχους, την κυβέρνηση και τη πλειοψηφία των δημάρχων που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια ως κόστος που δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν, καθώς στόχος τους είναι να εξοικονομούν πόρους για να ενισχύουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!