Συνδικάτο ΟΤΑ: Όλοι στο συλλαλητήριο στις 18 Δεκεμβρίου -«Η κυβέρνηση τσακίζει τα ΒΑΕ»

  • Απο stergios
  • 16 Δεκεμβρίου 2018 - 19:13
  • Comments Off

«Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει δίνοντας ψίχουλα στους πιο οικονομικά αδύνατους, η πραγματικότητα ξεσκεπάζει τον πραγματικό της στυγνό πρόσωπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας στο συλλαλητήριο στις 18 Δεκεμβρίου ((18.30, Ομόνοια) ενάντια στις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού. Η προσυγκέντρωση του Συνδικάτου προγραμματίζεται στις 18.00 στην πλ. Κάνιγγος.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Ο προϋπολογισμός δείχνει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο την πραγματική πολιτική της κυβέρνησης. Ούτε ένας μνημονιακός νόμος δεν καταργείται, αντιθέτως έρχονται και νέα δώρα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με μειώσεις στη φορολογία και επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών.
Ακόμα και τα ελάχιστα ψίχουλα που δεν περικόπτει από τις συντάξεις προσωρινά, τα παίρνει από τις πολλαπλάσιες περικοπές στις ήδη τσεκουρεμένες παροχές Πρόνοιας, Παιδείας και Υγείας. Χαρακτηριστικά, μειώνει εκ νέου το επίδομα ανεργίας που παίρνουν μόλις το 10% των ανέργων. Από την άλλη αυξάνει την φοροληστεία κατά 1 δις.

Συνάδελφοι,
Την πραγματικότητα αυτή ζούμε καθημερινά και στους Δήμους. Ξεκρέμαστοι είναι οι συνάδελφοι επιτυχόντες με την 3Κ. Χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν με την απαράδεκτη σύμβαση της κοινωφελούς εργασίας με μισθούς 425€ και 495€. Χιλιάδες εργαζόμενοι παρατασιούχοι απολύονται καθημερινά. Κρίσιμες υπηρεσίες δουλεύουν στο όριο και με την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό των εργαζομένων. Ενώ τα εργατικά ατυχήματα έχουν γίνει καθημερινότητα.

Σε αυτή την καθημερινότητα η κυβέρνηση απαντά με τσάκισμα των ΒΑΕ, με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Μειώνει την κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους, καταργεί την δαπάνη για βρεφονηπιακούς σταθμούς, τσακίζει συνολικά την λαϊκή οικογένεια.

Μειώνει την φαρμακευτική δαπάνη, την στιγμή που τα εμβόλια του τέτανου και της ηπατίτιδας Β έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να κινδυνεύουν καθημερινά.

Συνάδελφοι κόντρα σε αυτή την πραγματικότητα, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Οργανώνουμε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων την μαζική απάντησή μας. Ούτε βήμα πίσω».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!