Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Στρέφεται ενάντια στους συμβασιούχους»

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την πλειοψηφία της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ(Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους ΟΤΑ) για την “πρωτοφανή ενέργεια στα συνδικαλιστικά δρώμενα να στραφεί ενάντια σε συναδέλφους, εργαζόμενους του κλάδου, προκειμένου να μην εφαρμοστεί η ΣΣΕ (Συλλογική Σύμβαση Εργασίας) του κλάδου για τους ίδιους, γιατί είναι συμβασιούχοι”.

Ποιο συγκεκριμένα:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πρόσφατη συνεδρίασή της, την Δευτέρα 3/12/2018 με την ψήφο των παρατάξεων ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ(πρώην ΠΑΣΚΕ-ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΕ(ΝΔ) και την σύμφωνη γνώμη της ΑΣΚ ΟΤΑ(ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν και έστειλαν εξώδικο με το οποίο ζητάνε από την κυβέρνηση και από τους δημάρχους να μην εφαρμοστεί η ΣΣΕ που υπέγραψε η ίδια με το Υπουργείο Εσωτερικών και ισχύει για όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους, πλην των συμβασιούχων.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ με την κατάπτυστη αυτή ενέργεια στρέφεται ενάντια σε συναδέλφους εργαζόμενους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, που δουλεύουν με τις χειρότερες εργασιακές σχέσεις και πασχίζουν με νύχια και με δόντια να ζήσουν τις οικογένειές τους. Με την μη εφαρμογή της συγκεκριμένης ΣΣΕ οι συνάδελφοί μας χάνουν μια σειρά δικαιώματα, όπως είναι το μειωμένο ωράριο για όσους εργάζονται σε βαριές κι ανθυγιεινές εργασίες, επιπλέον ημέρες κανονικής άδειας, ειδικές γονικές άδειες για την φροντίδα των παιδιών κα. Μέχρι σήμερα σε τέτοιου είδους ενέργειες μας είχαν συνηθίσει μόνο οι εργοδότες. Τώρα πια η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ βάλθηκε να τους ξεπεράσει, παίζοντας το παιχνίδι και του εργοδότη και της κυβέρνησης. Έχει αναλάβει εργολαβικά την υλοποίηση του στόχου τους, να φτάσουν τα μεροκάματα και τα δικαιώματά μας στον πάτο.

Τα τσιράκια της εργοδοσίας, αφού όλα τα χρόνια αρνούνται πεισματικά με διάφορα προσχήματα να γράψουν στην δύναμή τους ως μέλη τους συναδέλφους μας,(οι οποίοι αποτελούν το 50% του κλάδου μας), τους αφήνουν ανοργάνωτους και ανοχύρωτους απέναντι στην κατάσταση που ζούνε καθημερινά στους χώρους δουλειάς. Τώρα επιτίθενται λυσσασμένα σε κάθε προσπάθεια να διευρύνουν τα δικαιώματά τους, να βελτιώσουν την ζωή τους. Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας το τελευταίο χρονικό διάστημα συμμετέχει και έχει πάρει μια σειρά πρωτοβουλίες αναδεικνύοντας τέτοιου είδους ζητήματα και διεκδικώντας αντίστοιχα αιτήματα. Στην κατεύθυνση αυτή προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να εφαρμοστεί η ΣΣΕ για όλους τους συναδέλφους μας. Αυτό ενόχλησε την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ γιατί η πρωτοβουλία αυτή ξεσκέπασε τον πραγματικό της ρόλο.

Η κατρακύλα τους είναι ντροπή και αίσχος για τον κλάδο και το συνδικαλιστικό κίνημα. Τώρα που έπεσαν οι μάσκες αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η ανάγκη όλους αυτούς τους παρατρεχάμενους και συνεργάτες της εργοδοσίας να τους κάνουν οι εργαζόμενοι στην άκρη μια ώρα νωρίτερα. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα με συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και συμπόρευση με όλους τους τίμιους συνδικαλιστές στο δρόμο που έχουν χαράξει οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους και μη, να δώσουν απάντηση σε αυτή την βρώμικη επίθεση που δεχόμαστε με το δυνάμωμα και την μαζικοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας. Απαιτούμε την εφαρμογή της ΣΣΕ για όλους του συναδέλφους εργαζόμενους εδώ και τώρα ! Κανένας μόνος, όλοι στον αγώνα για μισθούς-δικαιώματα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες. Στην κατεύθυνση της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και της ενίσχυσης της πάλης για τις ανάγκες των εργαζομένων, όλοι την Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 6.30 στη πλατεία Ελευθερίας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ» .
 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!