Συνδικάτο ΟΤΑ-Κοινωφελής: Παρά την παράταση συνεχίζεται η κοροϊδία των εργαζομένων

Κάτω από την πίεση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος η κυβέρνηση προχώρησε στη 2μηνη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Η προσωρινή αυτή παράταση, παρόλο που δίνει μια ανάσα στους συναδέλφους μας, συνεχίζει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία τους.

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας και επισημαίνει:

Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αντιμετωπίζονται ως δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι, ενώ καθημερινά παλεύουν για να πάνε ένα μισθό στην οικογένεια τους. Χρησιμοποιούνται από κυβέρνηση και δημάρχους για να καλύπτουν πραγματικές και μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών που θα έπρεπε να στελεχώνονται από μόνιμους εργαζόμενους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ο στόχος είναι να αποδυναμωθούν παραπέρα οι υπηρεσίες των Δήμων και τελικά να περάσουν στους ιδιώτες.

Απαιτούμε:

● Να δοθεί άμεσα παράταση στην εργασία τους μέχρι το τέλος του έτους.
● Να αμείβονται όπως όλοι οι συνάδελφοι μας με το μισθολόγιο του δημοσίου και να έχουν ασφάλιση υγείας από την πρώτη μέρα.
● Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
● Να καταργηθούν τα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας – μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας.
Καλούμε τους συναδέλφους της Κοινωφελούς Εργασίας και όλους τους συμβασιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 Μάη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]