Συνδικάτο ΟΤΑ: Καταγγέλλει τραμπούκικη επίθεση εργολάβων σε συνδικαλιστή

  • Απο stergios
  • 15 Αυγούστου 2018 - 12:48
  • Comments Off

Τραμπούκικη επίθεση εργολάβων στον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, μιλώντας για μια «πισώπλατη επίθεση που έγινε την ώρα που ο Πρόεδρος του Σωματείου ενημέρωνε τους εργαζόμενους».

Συγκεκριμένα, όπως έχει νωρίτερα καταγγέλλει η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), την ώρα που ο πρόεδρος του Σωματείου μιλούσε στους εργαζόμενους, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, ο νέος επόπτης ασφαλείας της εργολαβικής «D-Port», Βασίλης Παπαδόγγονας, τον πλησίασε ύπουλα από πίσω και τον χτύπησε στον αυχένα. Ο συνδικαλιστής, που τις προηγούμενες μέρες βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια λόγω προβλημάτων στη μέση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με κάκωση στον αυχένα.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση – καταγγελία του Συνδικάτου ΟΤΑ :

Καταγγέλλουμε τη χθεσινή τραμπούκικη επίθεση των εργολάβων στον πρόεδρο  του Σωματείου των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO. Η πισώπλατη επίθεση έγινε την ώρα που ο Πρόεδρος του Σωματείου ενημέρωνε τους εργαζόμενους.

            Συνάδελφοι,

            Η επίθεση αυτή δεν είναι άσχετη από την προσπάθεια του Σωματείου να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις προβλήτες της COSCO με αυξήσεις στους μισθούς. Δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια που κάνει η εργοδοσία να στήσει δικό της σωματείο εκβιάζοντας για εγγραφές, ώστε να «συνδιαλέγετε» μόνο με τους «δικούς» της.

            Γιατί άλλο δεν θέλουν το Σωματείο που υπάρχει; Γιατί το Σωματείο παλεύει εδώ και καιρό ώστε να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Για σύστασή Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Για αναγνώριση επαγγελματικών ασθενειών. Για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Για αιτήματα δηλαδή που βρίσκονται στην προμετωπίδα και των δικών μας αγώνων.

Συνάδελφοι,

Έχουμε πλέον μεγάλη εμπειρία. Η εργοδοσία είτε είναι η COSCO είτε είναι η πλειοψηφία των  Δήμαρχων και το κράτος συνολικότερα, έχουν ένα και μοναδικό αντίπαλο. Τους πρωτοπόρους εργάτες. Τους εργάτες που διεκδικούν το δίκιο τους. Που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

Η επίθεση αυτή είχε στόχο τον Πρόεδρο του Σωματείου, αυτός όμως ούτε θα φοβηθεί ούτε θα τα διπλώσει. Η επίθεση είχε σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργάτες. Να σκύψουν το κεφάλι. Να παίζουν το κεφάλι τους και την ζωή τους καθημερινά χωρίς να αντιδρούν, να διεκδικούν.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που αφήνει τέτοιες συμπεριφορές, δίνοντας αέρα στην εργοδοσία να ξεσαλώνει.

Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός δεν θα περάσουν!. Τέτοιες πρακτικές θα βρουν απέναντί τους συνολικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία, τους εργαζόμενους.

            Εκφράζουμε την αλληλεγγύη αλλά και τη  καθολική καταδίκη της τραμπούκικης επίθεσης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!