Συνδικάτο ΟΤΑ κατά προέδρου ΑΔΕΔΥ: Δίνει διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση

Με τις μαζικές κινητοποιήσεις στις 9 του Ιούλη αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα δήλωσαν ξεκάθαρα ότι ο απαράδεκτος επαίσχυντός νόμος που θέλει να βάλει στο γύψο τις διαδηλώσεις και τους αγώνες των εργαζομένων θα μείνει στα χαρτιά.

Όπως αναφέρει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ως κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε ότι ως «δημόσιος λειτουργός δεν μπορεί να πάει κόντρα σε ψηφισμένο νόμο και δεν του επιτρέπεται να κάνει τον αντάρτη».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ δίνει διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση και στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ούτε είναι και η πρώτη φορά που υπονομεύει τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ. Θυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε απόφαση στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο στις 3 του Ιούλη που έλεγε «ότι η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά. Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στη πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα».

Καταγγέλλουμε την στάση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ. Οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες και προκλητικές. Προσβάλουν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.  Ο «κυβερνητικός εκπρόσωπος» και κατά τα άλλα πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να πάρει απάντηση. Ζητάμε το θέμα των επαίσχυντων δηλώσεων να απασχολήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στην πρώτη συνεδρίαση της.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν και να καταγγείλουν τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!