Συνδικάτο ΟΤΑ κατά ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έστειλε εξώδικο να μην εφαρμοστεί η ΣΣΕ σε συμβασιούχους

  • Απο stergios
  • 15 Δεκεμβρίου 2018 - 11:23
  • Comments Off

Με ανακοίνωσή του το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την «απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας  της ΠΟΕ ΟΤΑ {ΣΥΝΔ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ (πρώην ΠΑΣΚΕ) – ΔΑΚΕ (ΝΔ) συνεπικουρούμενες  και από την ΑΣΚ ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ)} να στείλει εξώδικο ώστε η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι να μην εφαρμόσουν τη Σ.Σ.Ε.( που η ίδια υπέγραψε) στους συμβασιούχους συναδέλφους».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ συνεχίζει ως εξής:

«Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ με την απόφαση της αυτή στρέφεται για ακόμα μια φορά στους πιο αδύναμο κομμάτι του κλάδου τους συμβασιούχους, αφού τυχόν μη υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα έχει άμεση επίπτωση στην εργασιακή ζωή των συναδέλφων με κατάργηση του μειωμένου ωραρίου σε ειδικότητες επικίνδυνες και ανθυγιεινές, κατάργηση των επιπλέων ημερών αδείας, γονικές άδειες  κ.λ.π.

Πρόκειται για μια κατάπτυστη απόφαση που θα πρέπει να καταδικαστεί από όλη την εργατική τάξη αλλά και από κάθε τίμιο συνδικαλιστή. Οι συνάδελφοι συμβασιούχοι σήμερα πέρα από το άγχος τους για το μεροκάματο, πέρα από τη πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Και επανέρχεται πάλι στην επικαιρότητα το ερώτημα, ή με τις γραβάτες ή με τους εργάτες; Η απάντηση τους είναι με τις γραβάτες, αφού τέτοιες πρακτικές περιμέναμε να τις συναντήσουμε από τη πλειοψηφία των δημάρχων, τους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και από τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όμως οι συγκεκριμένες παρατάξεις ξεπέρασαν και αυτούς. Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι πλήρως ταυτισμένη με τη πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων που θέλουν τους εργαζόμενους χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας να ζουν με ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα. Ειδικά στη περίπτωση της Μαγνησίας αυτό που επιχειρούν είναι να βάλουν πλάτη, να στηρίξουν την αντιλαϊκή αντεργατική διοίκηση του Μπέου.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ δεν θέλει τους συμβασιούχους και γενικά τους εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, τους θεωρεί ξένο σώμα, εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας για αυτό και αρνείται πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια την εγγραφή τους στα σωματεία και την Ομοσπονδία εφευρίσκοντας κάθε φορά διάφορα προσχήματα.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να σκεφτούν ποια πολιτική υπηρετούσαν χρόνια τώρα οι συγκεκριμένες παρατάξεις. Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι με εξώδικα δεν καταργείτε η προσχώρηση.

Σήμερα απαιτείται όλοι οι εργαζόμενοι να καλύπτονται από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας εργαζόμενος εκτός. Οι λογικές που προσπαθεί να περάσει η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι επικίνδυνες και δεν χωράνε στους εργαζόμενους».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!