Συνδικάτο ΟΤΑ για διαδηλώσεις: Άθλιο νομοσχέδιο κρατικού αυταρχισμού,τρομοκρατίας και καταστολής

«Πρόκειται για ένα άθλιο νομοσχέδιο κρατικού αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής,που υπηρετεί τους διαχρονικούς πόθους των επιχειρηματικών ομίλων και έχει ξεκάθαρο στόχο έχει να ποινικοποιήσει τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου.», σχολιάζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σε ανακοίνωσή σχετικά με το νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις.

Ειδικότερα:

«ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταδικάζει το χουντικής κοπής, κατάπτυστο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το οποίο θα φέρει σε ψήφιση στη βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για ένα άθλιο νομοσχέδιο κρατικού αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής,που υπηρετεί τους διαχρονικούς πόθους των επιχειρηματικών ομίλων και έχει ξεκάθαρο στόχο έχει να ποινικοποιήσει τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου.

Πιο συγκεκριμένα δίνει υπερεξουσίες στην κάθε αστυνομική αρχή,η οποία  θα αποφασίζει με κριτήρια “λάστιχο”, τη νομιμότητα μιας διαδήλωσης, με βάση το σκοπό που αυτή υπηρετεί, το περιεχόμενο της και με βάση τον αριθμό των συμμετεχόντων, τον οποίο με μαντικές ικανότητες θα υπολογίζει προκαταβολικά.

Με αυτά τα κριτήρια θα έχει δικαίωμα η κάθε αστυνομική αρχή ακόμη και τη στιγμή της συγκρότησης μιας διαδήλωσης να την κρίνει παράνομη και να την διαλύει. Ενώ όποιος συμμετέχει σε παράνομη διαδήλωση θα θεωρείται ότι έχει επιτελέσει “ιδιώνυμο αδίκημα” και θα τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους.

Ανοίγει το δρόμο για προβοκατόρικες ενέργειες, που η πείρα του παρελθόντος έχει αποδείξει ότι αυτές καθοδηγούνται από παρακρατικούς και κρατικούς μηχανισμούς, αφού θα επιβάλλονται ποινές σε ενδεχόμενο επεισοδίων, τόσο στον οργανωτή που θα έχει οριστεί υπεύθυνος για τη διαδήλωση, όσο και στην ομάδα περιφρούρησης που θα έχει οριστεί από ένα Συνδικάτο. Ξεκάθαρα, νομιμοποιεί το φακέλωμα, αφού ο οργανωτής της διαδήλωσης θα υποχρεούται να δίνει στην αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Επιπλέον η κυβέρνηση κλιμακώνει την κρατική καταστολή, δημιουργώντας Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας, η οποία θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό προστασίας του πολίτη, όπου ο σκοπός συγκρότησής της περιγράφεται ξεκάθαρα στο νόμο “θα αποτελεί ισχυρό δίκτυο συνεργασίας με στόχο την καταπολέμηση  ποικίλων μορφών και εκφάνσεων της βίας όπως η ριζοσπαστικοποίηση και η αντιμετώπιση της ιδεολογίας της βίας”.

Αποκαλυπτικό στοιχείο που επιβεβαιώνει έμπρακτα το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, ως αναπόσπαστο κομμάτι, “νύχι-κρέας” του αστικού κράτους και του αντιδραστικού ρόλου του χαφιέ που καλούνται να παίξουν οι δημοτικές αρχές, αποτελεί το γεγονός ότι οι τοπικές αστυνομικές αρχές θα παίρνουν γνώμη για μια λαϊκή κινητοποίηση, για μια κινητοποίηση ακόμη και ενός Πρωτοβάθμιου Σωματείου, από τους οικείους δημάρχους, προκειμένου αυτή να χαρακτηριστεί νόμιμη ή παράνομη.

Δεν αποτελεί για εμάς τυχαίο γεγονός,  η χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση νομοθετεί το συγκεκριμένο τερατούργημα. Αποδεικνύεται ότι παίρνει προκαταβολικά τα μέτρα της,μπροστά στο φόβο των  λαϊκών αγώνων  που σίγουρα θα φουντώσουν το επόμενο διάστημα, αφού σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, διανύουμε ήδη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, που θα φέρει χιλιάδες απολύσεις, βάθεμα της  ανεργίας, της απληρωσίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της περιστολής των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της αν νομίζουν πως θα φιμώσουν τη λαϊκή πάλη και τους αγώνες των εργαζομένων!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα στην κυβέρνηση, ότι θα πάρει ηχηρή απάντηση μέσα από την Οργανωμένη Λαϊκή Πάλη, μέσα από την οργανωμένη μας απειθαρχία στους κατάπτυστους σχεδιασμούς της.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, λαμβάνοντας αποφάσεις καταδίκης ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα. Μέσα από συλλογικές μαζικές διαδικασίες να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι,  ώστε όχι μόνο να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο αυταρχισμού, αλλά κυρίως να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδηση κανενός εργαζόμενου.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!