Συνδικάτο ΟΤΑ ενόψει ΔΣ ΕΔΣΝΑ: Δεν θα περάσει η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

  • Απο stergios
  • 27 Ιουλίου 2019 - 19:11
  • Comments Off

Την Τετάρτη 31 Ιούλη συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ. «Τους το λέμε καθαρά: Να μην τολμήσουν να φέρουν θέμα την επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ  Φυλής με οποιοδήποτε τρόπο! Δεν θα τους περάσει!», αναφέρει ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, που συνεχίζει ως εξής:

«Η χωματερή στη Φυλή είναι μια υγειονομική βόμβα διαρκείας για όλη τη Δυτική Αττική και όχι μόνο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για τους κατοίκους στη περιοχή που βιώνουν άμεσα τις συνέπειες της λειτουργία της στην υγεία και την ποιότητα της ζωής τους. Τα πληρώματα των απορριμματοφόρων γνωρίζουν καλά ότι οι συνθήκες εργασίας τους εκεί είναι άθλιες. Σε καμία περίπτωση λύση δεν πρέπει να είναι η δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων που προκαλούν σοβαρή επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των φορέων της Δυτικής Αττικής, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενάντια στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό που χρειάζεται είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με κριτήριο την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι να υποτάσσεται στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.
  • Όχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
  • Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις».
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ, ΕΔΣΝΑ, ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!