Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Καλεί σε συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετέχουν την Πέμπτη 28 Μάρτη στις 18:30 σε συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως μπροστά στο κτίριο της ΓΣΕΕ απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:  

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε άλλη μια πράξη του διασυρμού του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η ξεπουλημένη στην εργοδοσία συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έχει καταφέρει να απαξιώσει την εκατοντάχρονη εργατική ιστορία, συνεπών ταξικών αγώνων χιλιάδων εργατών, βάζει ακόμα ένα λιθαράκι.

Αυτοί που σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαγόρευσαν την απεργία, αυτοί που ακόμα και σε περιόδους «ευμάρειας» πανηγύριζαν για αυξήσεις στο ύψος κουλουριού Θεσσαλονίκης, αυτοί που αποδέχονται να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός με γνώμονα την κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι των εργατικών αναγκών, αυτοί που έβαλαν πλάτη στο παραπέρα τσάκισμα της ζωή της εργατικής τάξης, που είναι οι προνομιακοί συνομιλητές της τροϊκας και της εργοδοσίας, τολμούν να κουνούν το χέρι σε όσους δεν ανέχονται την απαξίωση της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργατών. Που δεν ανέχονται την εικόνα σε πανελλαδικές απεργίες οι συγκεντρωμένοι να μην φτάνουν ούτε να κρατήσουν το κεντρικό πανό, πόσο να κινητοποιήσουν εργαζόμενους.

Σε αυτή την συνδικαλιστική μαφία, χιλιάδες εργαζόμενοι όλο το προηγούμενο τετραήμερο απάντησαν με ταξικό μέτωπο. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορούν να ανεχθούν πλέον συνέδρους – φαντάσματα, συνέδρους – εργοδότες, συνέδρους – διευθυντές και μεγαλοστελέχη που τολμούν να απαιτούν το χαμόγελο των εργαζομένων με τα ψίχουλα που τους δίνουν.

Είναι τέτοιος ο πανικός τους που ζητούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο με την αντεργατική στάση τους βοήθησαν, να τους προστατέψει με ΜΑΤ και αστυνομία.

Ξέρουν πολύ καλά ότι το ταξικό κίνημα και τους εργάτες, μπράβοι και ποινικοί που έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν δεν το σταματά. Άραγε γιατί φοβούνται τους εργάτες; Αφού σύμφωνα με αυτούς όλα καλά τα έχουν καμωμένα.

Συνάδελφοι.

Πρέπει να είναι καθαρό σε κάθε εργαζόμενο. Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική μαφία, κανένα συνέδριο δεν ήθελε να γίνει. Δεν ήθελαν καμία κουβέντα πάνω στα ανοιχτά ζητήματα των εργατών να γίνει. Οι συγκεκριμένοι καρεκλοκένταυροι άλλωστε δεν γνωρίζουν τα προβλήματα των εργατών. Έχουν να πατήσουν χρόνια στους χώρους εργασίας. Το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να ξαναεκλεγούν και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους. Και βεβαίως να κάνουν ένα καλοπληρωμένο τετραήμερο σε πεντάστερα ξενοδοχεία.

Για τον σκοπό αυτό κανένα εμπόδιο πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να μπει. Έτσι καταστρατήγησαν το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, δεν δίστασαν να προσπεράσουν και να καταργήσουν την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπρόσωπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου, ήθελαν να νομιμοποιήσουν δεκάδες νόθους αντιπροσώπους.

Αυτά τα φαινόμενα είναι καμπανάκι για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Η γάγγραινα δεν θα μείνει μόνο εκεί. Χρόνια φαινόμενα εκφυλισμού υπάρχουν στο κίνημα.

Τώρα είναι η ώρα το σύνθημα «συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά» να μπει στην προμετωπίδα του αγώνα κάθε τίμιου συνδικαλιστή. Πρέπει να ακουστεί σε κάθε μεριά της χώρας, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι με τη συμμέτοχη τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μονό αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Γιατί το σύνθημα «νομός είναι το δίκιο του εργάτη» δεν πρόκειται να κατοχυρωθεί χωρίς τη συνειδητή συμμέτοχη των εργαζομένων στα σωματεία, την αποφασιστική μάχη απέναντι στα αφεντικά, την πολιτικοποίηση της πάλης. Σημαντικός όρος της ανασύνταξης του κινήματος είναι να μην υπάρχει από κανέναν εργαζόμενο ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία και σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών την Πέμπτη 28 του Μάρτη στις 18:30 στη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως μπροστά στα γραφεία της ΓΣΕΕ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!