ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής: Η κατάσταση σε υπηρεσίες δήμων, παιδικούς σταθμούς & σχολεία

Στη σύσκεψη των σωματείων και των φορέων που διοργανώνει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. την Κυριακή 18 του Οκτώβρη στις 10:30 το πρωί στην αυλή του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ (Χρυσάφη 1Ο Ηλιούπολη) θα παρθεί απόφαση οργάνωσης και δράσης του αγώνα για το επόμενο διάστημα.

Στα πλαίσια αυτά το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ διοργανώνει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα των λογιστών Κάνιγγος 27 στον 5ο όροφο στις 12:30 το μεσημέρι, με θέμα:¨

«Η κατάσταση στις υπηρεσίες των δήμων, στους παιδικούς σταθμούς και στα σχολεία».

Σε ανακοίνωση, αναφέρει:

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης και των δημάρχων απέναντι στους εργαζόμενους και τους γονείς συνεχίζεται. Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες των αρμόδιων υπουργών ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών και των εργαζομένων μπροστά και στο νέο κύμα της πανδημίας, η πραγματικότητα έρχεται να τους διαψεύσει.

Στους περισσότερους παιδικούς σταθμούς ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της λειτουργίας τους τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει στην κυριολεξία κουρελόχαρτα, αφού επί της ουσίας δεν τηρείτε τίποτα από όλα αυτά.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα σχολεία. Η κυβέρνηση περηφανεύεται ότι έλυσε το πρόβλημα των καθαριστριών την ίδια ώρα που σε πολλά σχολεία είναι μια καθαρίστρια. Tα νούμερα είναι αδιάψευστο στοιχείο 16.000 σχολικές μονάδες, 9.474 οι προσλήψεις που έκανε η κυβέρνηση.

Στις δε υπηρεσίες των δήμων η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Το προσωπικό καθαριότητας εξακολουθεί να είναι λειψό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας είτε δεν έχουν δοθεί σε κανέναν δήμο είτε δεν έχουν δοθεί στην ολότητα τους. Τα αντισηπτικά, οι μάσκες κ.λ.π. όπου δίνονται, δίνονται με το σταγονόμετρο. Τα περιβόητα τεστ για να γίνουν θα πρέπει έχει βρεθεί κρούσμα, και αφού γίνουν σειρά αγωνιστικών παρεμβάσεων προκειμένου να συγκινηθούν οι δημοτικές αρχές.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η προστασία μας από το νέο κύμα της πανδημίας αποτελεί ατομική υπόθεση. Σκοπός και στόχος τους είναι να αποτάξουν από πάνω τους κάθε ευθύνη. Την ίδια ώρα που δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των παιδιών μας και των συναδέλφων μας, δεν διστάζουν να δίνουν πακτωλούς χρημάτων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!