Συνάντηση Γεωτεχνικών-Χατζηδάκη για τα κρίσιμα θέματα του Δασικού Τομέα

Στις 30-7-2020 με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κων/νου Αραβώση, έγινε συνάντηση με τους κ.κ. Φραγκισκάκη Νικήτα Πρόεδρο ΠΕΔΔΥ, Ευάγγελο Γκουντούφα Γενικό Γραμματέα ΠΕΔΔΥ και Νικόλαο Μπόκαρη Μέλος Δ.Σ. ΠΟΓΕΔΥ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα του Δασικού Τομέα. Οι Εκπρόσωποι της ΠΕΔΔΥ και ΠΟΓΕΔΥ εστίασαν:

  1. Στην ανάγκη προσλήψεων Επιστημονικού Γεωτεχνικού Προσωπικού (ΠΕ Δασολόγους).
  2. Στην προώθηση από το ΥΠΕΝ προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας που αφορά Δασολόγους και Δασικούς Υπαλλήλους.
  3. Την πρακτική άσκηση των νέων Δασολόγων ώστε κάθε χρόνο να αξιοποιούνται πτυχιούχοι και να αποκτούν εμπειρία.
  4. Το θέμα των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων και τις αλλαγές του Προεδρικού Διατάγματος 99/2018 αναφορικά με τα θιγόμενα δικαιώματα των Γεωτεχνικών.
  5. Το θέμα του αντισταθμίσματος του 6 τοις χιλίοις για τους Γεωτεχνικούς Δημοσίους Υπαλλήλους όπως έχει αποφασιστεί και για τους Μηχανικούς.

Συμφωνήθηκε επίσης να υπάρχει στενή συνεργασία με τον κ. Αραβώση για την εξειδίκευση των ανωτέρω προτάσεων προκειμένου να τεκμηριωθούν και να υποστηριχθούν.

Η ΠΟΓΕΔΥ και η ΠΕΔΔΥ τόνισαν ότι, θα πρέπει να βρεθεί λύση για τα προβλήματα που τους έχουν προκύψει μετά τα άστοχα Νομοθετήματα για την ολοκλήρωση των Δασικών Χαρτών.

Η Ομοσπονδία μαζί με το Α΄ Θμιο Όργανό της την ΠΕΔΔΥ, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται όπως κάνουν πάντα για την προφύλαξη, την ανάπτυξη του Φυσικού Περιβάλλοντος και του Πρωτογενή Τομέα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΕΝ, ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ, ΠΟΓΕΔΥ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!