Συνάντηση Εργατικής Αντεπίθεσης -ΠΟΠ-ΟΤΑ: Τι συζητήθηκε για 3Κ, άδειες

Κλιμάκιο της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ, με επικεφαλής το Α’ Αντιπρόεδρο Μάκη Κωσταρα, αποτελούμενο απο τον Β’ Αντιπρόεδρο Σπύρο Ρεμπουσκο, την Υπεύθυνη Τύπου & ΜΜΕ Όλγα Βρεττου , και το ιδρυτικό μέλος Σοφία (Σονια) Συμεωνιδου, συναντήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΠΟΠ-ΟΤΑ με το Προεδρείο της και συνομίλησαν, επι μιάμιση ωρα, με το Πρόεδρο Μάρκο Δαρδαμανη, θέτοντας ποικίλα εργασιακά προβλήματα.

Κυρίαρχα ζητήματα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της «εργατικής αντεπίθεσης» ήταν η ευδόκιμη προϋπηρεσία των νεοδιόριστων της προκήρυξης 3Κ, όπου προσλήφθηκαν σε άλλο Δήμο στα προσωρινά αποτελέσματα και σε άλλο Δήμο βρέθηκαν στους οριστικους πίνακες του ΑΣΕΠ, και οι οποίοι «αναγκάζονται» να ξεκινήσουν απο το μηδέν την δοκιμαστική υπηρεσία, σε αντίθεση με το τι ορίζει ο νόμος 3584/2007, αρ.21 παρ.4 , μίας και οι Δήμοι δεν «αναγνωρίζουν» το συγκεκριμένο ευεργετημα.

Για το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα  με την ανακοίνωση, έχει ήδη υπάρξει, από την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, παρέμβαση τηλεφωνική όπου έχει τεθεί είς γνώση της Γενικής Γραμματέως κ.Βιβης Χαραλαμπόγιαννη το πρόβλημα, απο το Σεπτέμβρη , χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει δωθεί λύση.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια, άμεσα, να διορθωθεί αυτή η «στρέβλωση» με πίεση προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, για να ρυθμιστεί το θέμα στο νομοσχέδιο που τέθηκε χθες σε διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα των τριών ημερών άδειας «μπόνους» , για όσους έχουν τρία χρόνια «απασχόληση» σε καθαριότητα , και την οποία επιμένουν να «αρνούνται» να χορηγήσουν τα περισσότερα γραφεία προσωπικού, παρ’ ότι αυτό το ευεργέτημα απορρέει από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).

Ο Πρόεδρος Μάρκος Δαρδαμάνης ενημέρωσε ότι έχει γίνει έγγραφο ερώτημα στο αρμόδιο Υπουργείο και είναι θέμα χρόνου να έχουμε την διευκρινιστική εγκύκλιο. Προφορικά ανώτατη υπηρεσιακή παράγοντας του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως μας ανέφερε, έχει τοποθετηθεί «υπέρ του δίκαιου αιτήματος» .

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΙΕΣ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, 3Κ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!