Συμβασιούχοι Θεσσαλονίκης: Κατασκήνωσαν μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (φωτο+βίντεο)

Tην απόφαση να κατασκηνώσουν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πήραν «μέσα από μια μαζικοτατη συνέλευση οι συμβασιούχοι συνάδελφοι του Νομού Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Έναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο οι συνάδελφοι να παραμείνουν στην δουλειά τους για 4 χρόνια, αλλά και να προκηρυχθούν ΜΌΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Μέσα από μια μαζικοτατη συνέλευση οι συμβασιούχοι συνάδελφοι του Ν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποφάσισαν σήμερα να » κατασκηνώσουν» έξω από το ΥΜΑΘ,  συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Εναν μακρύ και δύσκολο αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο οι συνάδελφοι να παραμείνουν στην δουλειά τους για 4 χρόνια, αλλά και να προκηρυχθούν ΜΌΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων

Το τελευταίο διάστημα  απολύθηκαν μόνο  από το δήμο Θεσσαλονίκης 500 συνάδελφοι και χιλιάδες άλλοι πανελλαδικά..Οι προσλήψεις μέσω της προκήρυξης δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό  Εσωτερικών του τονίσαμε ότι  ΚΑΙ οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν μέσω της προκήρυξης ( 3Κ) ΚΑΙ οι συμβασιούχοι συνάδελφοι χρειάζονται προκειμένου να λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες των δήμων, αυτός όμως είναι υπέρ της ανακύκλωσης της ανεργίας..και προκλητικά ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε  ότι οι συνάδελφοι πρέπει να λένε και ευχαριστώ που δούλεψαν 4 χρόνια..

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση με το  τάχα » ταξικό πρόσημο» όταν μιλά για «επιστροφή στην κανονικότητα», για «δίκαιη ανάπτυξη» και άλλα τέτοια παραμύθια, εμείς πια  ξέρουμε τι περιμένει την εργατική τάξη,  τα ζούμε στο πετσί μας..

Μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με τις ουρές στο ταμείο ανεργίας, με τα συσσίτια ή στην καλύτερη με την μισή δουλειά -μισή ζωή, με την απλήρωτη εργασία..ΔΕ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΆΡΗ. ΘΑ ΔΏΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΜΆΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΨΗΛΆ, ΘΑ ΠΑΛΕΎΟΥΜΕ ΌΠΩΣ ΞΈΡΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΎΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΊΚΙΑ ΤΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΈΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΈΕΣ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΎΝ ΔΊΠΛΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΕΊΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΊΚΑΙΟ ΑΓΏΝΑ ΜΑΣ

Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά αλλά και για να μην επιτρέψουμε να ανοίξει η πόρτα για τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα της καθαριότητας- και όχι μόνο- των δήμων ΜΑΣ ΑΦΟΡΆ ΌΛΟΥΣ..

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΌΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΟΎΜΕ

ΠΕΡΝΆΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΊΘΕΣΗ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΜΌΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΉ ΔΟΥΛΕΙΆ ΜΕ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΤΩΝ ΔΉΜΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ

Θεσσαλονίκη 17/7/2018».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!