Συμβασιούχοι: Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών

Αντιπροσωπεία των συμβασιούχων συναντάται με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της κινητοποίησης του από νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Οι συμβασιούχοι των δήμων πραγματοποίησαν μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών απαιτώντας να μην γίνει καμία απόλυση, να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι συμβασιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, το οποίο κήρυξε στάση εργασίας σήμερα από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Αρχικά έγινε προσυγκέντρωση του Συνδικάτου ΟΤΑ στην Ομόνοια και στη συνέχεια με πορεία οι συμβασιούχοι φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου και παραμένουν.

Συμμετέχουν μια σειρά συμβασιούχοι και σωματεία εργαζομένων ΟΤΑ από Δήμους της Αττικής τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, καθώς και Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων από την Αττική, Δήμων της Θεσσαλονίκης όπως Ευόσμου, Παύλου Μελά, Δέλτα, Πυλαία – Χορτιάτη. Επίσης οι Επιτροπές Αγώνα Συμβασιούχων Βόλου, Αλμυρού – Ζαγοράς – Νοτίου Πηλίου, Λάρισας και Χανίων.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία εγκρίθηκε ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματα των συμβασιούχων, μίλησαν ο Μ. Τσελέντης, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ο Βαγγέλης Βασιλάκος, από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Ωρωπού, ο Χρήστος Σκούρας, από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Μαγνησίας και η Σοφία Εξαδάκτυλου, αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΥΠΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!