Συμβασιούχοι Καθαριότητας Δ. Χαλκίδας: Κινητοποίηση έξω από τα Δικαστήρια

Με σύνθημα «Διεκδικούμε τη δουλειά μας, διεκδικούμε το δικαίωμα να ζήσουμε», οι Συμβασιούχοι Καθαριότητας του Δήμου Χαλκίδας καλούν σε κινητοποίηση που διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 20 Ιούνη, έξω από τα Δικαστήρια.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Ο δίκαιος δικαστικός αγώνας που κάνουμε οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Χαλκιδέων από τον Μάρτιο έως και σήμερα για εμάς και τις οικογένειές μας δεν γίνεται χωρίς λόγο. Μας στερούν το δικαίωμα στην εργασία, στην ίδια τη ζωή γιατί χωρίς δουλειά δεν μπορούμε να ζήσουμε και την ίδια στιγμή υποβαθμίζουν την καθαριότητα της πόλης μας. Ακόμα και με εμάς τους 50 εργαζόμενους, μαζί με τους μόνιμους και τους αορίστου οι ανάγκες για καθαριότητα δεν καλύπτονται.

Δεν χρειάζονται απολύσεις, αλλά προσλήψεις και άλλων εργαζομένων.

Σε πολλά σημεία σε όλη την επικράτεια γίνεται εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες με τραγικές συνέπειες για όλους μας. Οι συνθήκες εργασίας χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο, όπως και οι μισθοί και τα υπόλοιπα δικαιώματα όσων εργάζονται. Οι υπηρεσίες καθαριότητας υποβαθμίζονται στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και πιο ακριβές. Κερδισμένα βγαίνουν μόνο τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αναλαμβάνουν την καθαριότητα ή μέρος αυτής. Για την κατάσταση αυτή μεγάλες ευθύνες έχουν οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές που υλοποιούν αυτήν την πολιτική.

Συκοφαντούν τον αγώνα μας λέγοντας πως όταν κάνουμε απεργία δεν ενδιαφερόμαστε για τη Δημόσια Υγεία και την Ασφάλεια. Αλήθεια ποιοι τα λένε αυτά; Μήπως αυτοί που μας έχουν και δουλεύουμε με μεγάλες ελλείψεις σε φόρμες, γάντια, χωρίς να υπάρχουν αποδυτήρια, μπάνια κλπ.; Μήπως αυτοί που ευθύνονται για τον απαρχαιωμένο στόλο, τα οχήματα κυριολεκτικά σαπάκια που έχουν ως αποτέλεσμα εργατικά ατυχήματα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και θανατηφόρα; Μήπως ενδιαφέρονται για τη Δημόσια Υγεία αυτοί που έχουν αφήσει χαλασμένα τα οχήματα πλυντήρια και οι κάδοι της πόλης είναι όλοι άπλυτοι;

Σας καλούμε όλους να σκεφτείτε σε τι συνθήκες εργαζόμαστε και με τι μέσα προσπαθούμε να καθαρίσουμε την πόλη. Σκεφτείτε το όταν περνάει απορριμματοφόρο και κλείνετε τη μύτη σας ως φυσιολογική αντίδραση!

Καλούμε όλο το λαό της Χαλκίδας να στηρίζει τον αγώνα μας για να μείνουμε στη δουλειά που είναι απαραίτητος όρος για να μη χειροτερεύσουν και άλλο οι υπηρεσίες καθαριότητας. Πόλη καθαρή σημαίνει πρώτα και κύρια θέσεις εργασίας.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να μας συμπαρασταθούν με ψηφίσματα αλληλεγγύης, να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας με την παρουσία τους και με όποιον άλλον τρόπο μπορούν. Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους εκφράζουν το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Βόρειας Εύβοιας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!