ΡΟΗ
προηγ επομ

Σύμβαση δίνει δυνατότητα καταβολής μισθών με καθυστέρηση τριών μηνών

Τη δυνατότητα καταβολής της μισθοδοσίας από ιδιωτικές επιχειρήσεις με καθυστέρηση τριών μηνών προβλέπουν νέες επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες υπεγράφησαν από την αρχή του έτους.

Ήδη, έχει υπογραφεί στις 29 Ιανουαρίου επιχειρησιακή σύμβαση, στο χώρο της φύλαξης (security) που προβλέπει ότι ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τους μισθούς στους υπαλλήλους ανά μήνα, αλλά κάθε τρίμηνο, με την επίκληση της οικονομικής κρίσης.

Όπως επισήμανε με δήλωσή του στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, «κάτι τέτοιο είναι εξόχως καταχρηστικό διότι εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τον εργαζόμενο, αφού με τη μείωση του κατώτερου μισθού και την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, οι μισθοί που λαμβάνει ο μέσος μισθωτός δεν αρκεί ούτε για τα εισιτήρια στα μέσα μεταφορών για να πάει στην εργασία του».

«Απαιτείται άμεση νομοθετική παρέμβαση της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, η οποία έχει ηθική υποχρέωση να τερματίσει την ανθρωποφαγία των συναδέλφων μας στον σκληρό ιδιωτικό τομέα. Ήδη προετοιμάζεται και θα αποσταλεί στην υπουργό σχετική επιστολή σωματείων των ιδιωτικών υπαλλήλων», υπογράμμισε ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Πηγή: Αθήνα 9.84

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΙΣΘΟΥ, ΣΥΜΒΑΣΗ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]